De Financial Services Commission van Zuid-Korea heeft vandaag een wijziging van de zogenoemde “kredietfinancieringswet” voorgesteld. De belangrijkste financiële toezichthouder van het land wil daarmee haar burgers verbieden om cryptocurrency’s te kopen met creditcards.

De belangrijkste reden voor dit nieuwe amendement is om cryptohandelaren te beperken in het kopen van cryptovaluta op buitenlandse beurzen, aldus de toezichthouder. De FSC is bezorgd over het ontstaan van illegale uitstroom van binnenlandse gelden, het witwassen van geld en het aanmoedigen van speculatief gedrag.

De toezichthouder is van plan om tot 13 februari feedback te verzamelen over dit wijzigingsvoorstel. Naar verwachting wordt er in de eerste helft van 2024 naar het commentaar gekeken en zal er over worden gestemd, zo schrijft de Yonhap News Agency.

Dankzij eerdere wetten moeten Zuid-Koreaanse cryptogebruikers verplicht een geverifieerd account hebben alvorens ze kunnen handelen, opnemen en storten. De lokale handelsplatforms moeten ook strenge licenties krijgen om fiat-naar-crypto-diensten aan te bieden.


The post Zuid-Korea wil verbod op crypto-aankopen met creditcards appeared first on Bitcoinmagazine.nl.