Het is maar goed dat Zuid-Korea een president heeft die positief is over crypto. De cryptobezitters van het land zouden namelijk binnenkort 20% belasting op cryptowinsten moeten betalen. Deze controversiële belasting wordt op dit moment uitgesteld tot 2025; twee jaar later dan gepland.

Dit heeft waarschijnlijk alles te maken met de nieuwe president: Yoon Suk-yeol. Hij is in mei toegetreden en de crypto fanaten uit dat land waren zeer positief gestemd over zijn komst. Hij beloofde namelijk om crypto belastingvrij te maken, en beloofde daarnaast dat en zou gaan werken aan een passende regelgeving (inclusief het legaliseren van ICO’s).

20% belasting op winsten van meer dan 1.870 euro

Dat eerste is niet gelukt, maar op dit moment wel uitgesteld. Vanaf 1 januari 2023 zouden crypto investeerders namelijk 20% belasting moeten betalen over hun fondsen. Dat gebeurt nu pas in 2025, zo meldt CoinTelegraph. Of het later nog wordt gecanceld door de president is niet duidelijk.

Ook al is de belasting nu verplaatst, het oorspronkelijke plan – om een extra belasting van 20% te heffen op crypto-winsten van meer dan 2,5 miljoen won – blijft van kracht. Dit bedrag (2,5 miljoen won) staat gelijk aan ongeveer 1.870 euro.

Aziatische landen belasten hun crypto graag

Zuid-Korea is niet het enige Aziatische land dat de cryptowinsten van zijn inwoners flink belast. In Thailand kent men een belasting van 15%, en in India is het nog erger.

In India wordt crypto namelijk met 30% belast. En als deze 30% over je winst nog niet genoeg was, wordt er ook nog eens 1% belast over elke transactie. Dit noemt men Tax Deducted at Source (TDS).

In India zal er niet snel meer iets veranderen, aangezien er al vaak genoeg geprobeerd is om deze hoge belasting tegen te gaan. Maar als we de beloftes van de Zuid-Koreaanse persident mogen geloven, kan Zuid-Korea er wellicht nog vóór 2025 zonder kleerscheuren vanaf komen.

The post Zuid-Korea wacht met hoge belasting op crypto appeared first on BTC Direct | Nieuws.