De Financial Services Commission (FSC) van Zuid-Korea heeft een waarschuwing afgegeven tegen de Amerikaanse bitcoin ETF’s. Als reactie op deze uitlatingen, hebben verschillende grote effectenbedrijven in het land hun brokerage-diensten voor buitenlandse Bitcoin spot ETF’s opgeschort.

Bijzonder genoeg omvat de maatregel ook fondsen uit Canada en Duitsland. Het lijkt te gaan om een preventieve maatregel. Er zijn in Zuid-Korea zorgen over dit soort transacties en financiële producten, omdat ze mogelijk in strijd zijn met regels voor virtuele activa en wetten voor kapitaalmarkten.

Het bericht van de FSC lijkt een reactie te zijn op de recente goedkeuring van spot bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten. De effectendivisies van Samsung Group en Mirae Asset Securities volgen de waarchuwing op en stppen hun bitcoindiensten. Het zijn twee belangrijke spelers in het financiële landschap van Zuid-Korea.

Eind 2022 beheerde Samsung Securities ongeveer $220 miljard aan activa, terwijl Mirae Asset Securities eind juni 2023 ongeveer $215 miljard aan activa onder beheer had.

De FSC had het niet specifiek over ETF’s die zijn gebaseerd op bitcoin futures contracten. Deze zijn nog wel beschikbaar voor investeerders. Een woordvoerder van Mirae Asset Securities verduidelijkte dat er geen discussie is geweest over het stopzetten van deze fondsen.


The post Zuid-Korea trapt op de rem en waarschuwt voor bitcoin ETF’s appeared first on Bitcoinmagazine.nl.