Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s) hebben maandag te maken gehad met een van de grootste dagen van uitstroom, waarbij BlackRock en Fidelity minder netto-aankopen zagen dan gebruikelijk. BlackRock kocht voor $21 miljoen aan bitcoin, wat een aanzienlijke stuk minder is ten opzichte van de $308 miljoen op vrijdag, terwijl Fidelity voor slechts $6,3 miljoen kocht.

Afnemende inflows ondanks prijsstijging

Hoewel Bitcoin op zondagavond in prijs steeg, bleven de instromen in ETF’s achter. Normaal gesproken gaat een stijgende Bitcoin-prijs gepaard met hoge instromen, maar dit keer lijken ETF-investeerders ook voorzichtig te zijn. Bitcoin herstelde zich van $64.000 vorige week naar $72.000, maar handelt nog steeds binnen een smalle range.

Onzekerheid over toekomstige reacties

Hoewel de recente uitstroom van kapitaal uit Bitcoin ETF’s een indicatie geeft van wat er is geweest, blijft de reactie van de markt voor de toekomst onzeker. Terwijl de Bitcoin-prijs niet significant daalde, lijken handelaren mogelijk minder aandacht te besteden aan de instromen van ETF’s, wat de onzekerheid over de kortetermijnontwikkelingen in de markt vergroot.

Sideways markt en mogelijke kansen

De huidige periode van zijwaartse handel kan een kans bieden omdat dit suggereert dat er een balans is tussen vraag en aanbod. Dit kan een gelegenheid zijn om Bitcoin op te bouwen voordat de marktbalans verandert door de aanstaande halving.

Kansen op accumulatie en mogelijke prijsbewegingen

De komende maanden zullen cruciaal zijn voor de richting van Bitcoin, met de mogelijke invloed van de halving en seizoensgebonden factoren zoals “sell the news” en “sell in May”. Tot die tijd kan de zijwaartse beweging kansen bieden voor accumulatie voordat de markt zich ontwikkelt.

The post Zorgen de outflows van Bitcoin ETF’s straks voor een daling? appeared first on BLOX | Nieuws.