Als je de afgelopen maanden niet onder een steen geleefd hebt, dan weet je dat er momenteel een ware AI-revolutie gaande is. De introductie van ChatGPT door het bedrijf OpenAI betekent dat miljoenen mensen over de hele wereld geconfronteerd worden met de kracht van kunstmatige intelligentie.

Nu blijkt dat het aantal zoekopdrachten naar kunstmatige intelligentie op Google een nieuwe all-time high bereikt heeft, maar dat deze getallen nog altijd verbleken bij Bitcoin.

Bitcoin is de grootste?

Dan hebben we het overigens niet over dit moment, maar voor die vergelijking moeten we terug naar 2017. Dat was volgens Google namelijk de periode waarin Bitcoin zijn hoogtepunt bereikte qua hype en zoekopdrachten. Op zich is dat logisch, omdat dat het moment was dat Bitcoin zijn doorbaak beleefde op het wereldtoneel.

De meeste mensen zullen hun eerste “wat is Bitcoin?” zoekopdrachten inmiddels wel gedaan hebben. Datzelfde geldt niet voor kunstmatige intelligentie, waarvoor nu een enorme boom gaande is.

In de onderstaande grafiek is echter te zien dat de opkomst van kunstmatige intelligentie nog steeds niet kan tippen aan die van Bitcoin in 2017. Op het moment van schrijven is de “interesse” in kunstmatige intelligentie logischerwijs groter dan die in Bitcoin.

Dat heeft waarschijnlijk ook met de marktomstandigheden te maken, want die zijn op dit moment niet optimaal, maar waren de afgelopen maanden ronduit slecht te noemen.

Anders in China

Waar Bitcoin in het Westen gigantisch populair is, kunnen we niet hetzelfde zeggen over China. Daaruit blijkt dat het dus wel degelijk effectief is om Bitcoin te verbieden, mocht je als overheid willen dat de adoptie niet verder toeneemt, omdat het aantal zoekopdrachten naar de digitale munt extreem laag zijn in China.

Vanaf mei 2013 is kunstmatige intelligentie daar al populairder dan Bitcoin.

De afgelopen 10 jaar waren er in China maar drie korte periodes waarin Bitcoin populairder was dan kunstmatige intelligentie. Althans, als je kijkt naar het aantal Google-zoekopdrachten, wat natuurlijk ook niet de heilige graal van populariteit is.

Het blijft echter wel een leuke tool om de hype en interesse in bepaalde projecten of Bitcoin in de gaten te houden. Op dit moment zien we in de cijfers terug dat de markt moeite heeft om richting te bepalen.

The post Zoekopdrachten naar AI op hoogtepunt, maar Bitcoin is populairder appeared first on BLOX | Nieuws.