De populaire pseudonieme analist Capo, die bekendstaat om zijn gefaalde voorspelling van een Bitcoin koers van 12.000 dollar gedurende de afgelopen bearmarkt, denkt dat zowel Bitcoin als Ethereum na de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs aan gigantische dalingen beginnen.

Waarom verwacht Capo gigantische dalingen na goed nieuws voor Bitcoin?

Gaat Bitcoin na de ETF-lancering dalen?

“Whales laten gigantisch veel interesse zien rond het koersniveau van 48.000 tot 50.000 dollar. Nieuws kan volatiliteit veroorzaken en voor gigantische koersbewegingen zorgen. Een pomp naar dat niveau en een gigantische correctie daarna is het meest waarschijnlijke scenario”, aldus een pessimistische Capo.

De grafiek van de analist toont vervolgens het koerspad dat Bitcoin volgens hem de komende dagen zal bewandelen.

Het lijkt erop dat Capo rond 15 januari inzet op een Bitcoin koers van 30.000 tot 31.000 dollar. Die zone noemt hij zelfs de “eerste grote steun,” waarmee hij insinueert dat er in potentie nog meer dalingen aankomen.

De vraag is echter waarom Bitcoin zoveel zou dalen als er met partijen als BlackRock en Fidelity gigantische bergen aan kapitaal zijn die voor het eerst echt toegang krijgen tot Bitcoin of de digitale munt voor het eerst voldoende vertrouwen om in te stappen.

Vanuit dat perspectief lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat we zo ver zullen afdalen.

Niet alleen bearish over Bitcoin

Overigens is Capo niet alleen bearish over de Bitcoin koers. Ook voor Ethereum voorspelt hij op korte termijn een rally richting de koers van 2.600 dollar, waarna een gigantische correctie moet beginnen.

“Er ligt een interessante week in het verschiet. Het ETF-nieuws moet binnenkort openbaar worden. Zoals eerder uitgelegd verwacht ik eerst een stijging. Bitcoin naar het niveau van 48.000 tot 50.000 dollar en Ethereum richting de 2.500 tot 2.600 dollar.

Altcoins kunnen zelfs meer stijgen, met name die met een kleinere market cap. Daarna, wat een paar dagen moet duren, zal de markt een hele belangrijke lokale top bereiken. Dat is wanneer ik begin met het openen van shortposities, met het vizier op nieuwe dieptepunten.

Capo blijft op de lange termijn vasthouden aan zijn target van 12.000 dollar voor Bitcoin. Die koers zou de digitale munt rond april 2024 moeten bereiken. Dat is ook de maand van de volgende halving.

Wat denk jij? Gaat Capo gelijk krijgen met zijn pessimisme?

The post Zoek dekking! Analist voorspelt enorme dalingen voor Bitcoin en Ethereum appeared first on BLOX | Nieuws.