Het World Economic Forum (WEF) staat niet geheel negatief tegenover crypo. Sterker nog, in een nieuw bericht wordt gezegd dat de crypto winter van 2022 – die volgens het WEF “meer voelt als een crypto ijstijd” – een keerpunt zou kunnen betekenen voor de industrie.

“Samen met een breed verlies aan vertrouwen, economische waarde en een markt bezaaid met de grafstenen van mislukte bedrijven en projecten, blijft het tijdperk van cryptospeculatie misschien bevroren in het ijs, om plaats te maken voor een Cambrische explosie voor verantwoordelijke, always-on internetfinanciering”, zo luidde het bericht.

Cryptomarkt krijgt vorm na ‘dot-com bubbel’

In het bericht van het WEF, geschreven door Digital Currency Governance Consortium ambtenaar Dante Disparte, wordt de cryptomarkt vergeleken met de dot-com bubbel. Dit was een bubbel aan het eind van de jaren negentig met een periode van enorme groei in het gebruik van internet. Het begon met enorme toestroom aan digitale bedrijven, maar uiteindelijk knapten de meeste bedrijven in het begin van 2000.

Dat klinkt slecht, maar het hoeft niet slecht te zijn volgens de schrijver. De slechte projecten verliezen het van de goede, en langzamerhand kan de cryptomarkt zijn vorm krijgen.

Hoe ziet de toekomst eruit?

Het WEF denkt ook dat het de cryptomarkt ten goede zal komen om de markt te reguleren. Dit zou ervoor zorgen dat crypto écht op de kaart komt. Daarnaast erkent de schrijver ook de rol van blockchaintechnologie in de algemene financiële sector, en dit zijn grote woorden van iemand van het WEF.

“De landen die verantwoorde concurrentie mogelijk maken, zullen de toekomst vormgeven. Cryptografie en blockchains zullen integraal deel blijven uitmaken van de moderne economische gereedschapskist, ondanks de grote schade die deze instrumenten kunnen hebben veroorzaakt wanneer ze door de verkeerde mensen worden gehanteerd,” aldus de blogpost.

Hoe moet het wel?

In deze blogpost zei het WEF dus eigenlijk dat de landen die er vroeg bij zijn, deze wereld van cryptografie zullen vormgeven. Daarbij wordt er wel vermeld dat er nog steeds oplichters en scammers blijven bestaan.

Het World Economic Forum ziet in ieder geval in dat het verbieden van de sector niet de juiste aanpak is. Het WEF opent haar ogen voor crypto, en zich realiseert dat er in elke sector slechte mensen zijn. De oplossing hiervoor? De technologieën in handen plaatsen van ‘verantwoordelijke mensen’.

“De meer duurzame aanpak met alle baanbrekende technologieën is om hun schadelijke effecten weg te werken door technologieën (zoals alle instrumenten) in handen te geven van verantwoordelijke actoren en hun verantwoord gebruik aan te moedigen,” voegde het WEF hieraan toe.

The post Zo ziet de crypto toekomst eruit volgens het World Economic Forum (WEF) appeared first on BLOX | Nieuws.