We schrijven veel artikelen over wat je BLOX-kluis waard zou zijn als je X-aantal jaren geleden voor een bepaald bedrag had geïnvesteerd. Maar laten we eens vooruit kijken. Cathie Wood kwam namelijk met een voorspelling dat Bitcoin 3,54 miljoen euro kan worden in 2030.

Wat als je nu 1000 euro investeert en wacht tot de voorspelling van de directrice van Ark Invest uitkomt?

Lancering Bitcoin ETF

Ark Invest van CEO Cathie Wood is sinds de lancering in 2014 uitgegroeid tot een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld. Het bedrijf legt de nadruk op investeringen in de techsector en biedt een aantal ETF’s.

In januari lanceerde Ark samen met 21Shares een spot Bitcoin ETF: de Ark 21Shares Bitcoin ETF. Deze ETF heeft buitengewoon goed gepresteerd en heeft in minder dan drie maanden ruim 3 miljard dollar (2,8 miljard euro) aan beheerd vermogen aangetrokken.

Bitcoin wordt 3,54 miljoen euro waard in 2030

Dit heeft Wood nog meer overtuigd dat de Bitcoin koers tot grote hoogte kan stijgen. Ze verwacht zelfs dat Bitcoin in 2030 miljoenen waard kan zijn.

In januari voorspelde Wood dat Bitcoin in 2030 zou kunnen stijgen naar 1,4 miljoen euro. Ze zei toen dat ‘de kans op een bull-case is toegenomen met deze SEC-goedkeuring. Dit is groen licht.’

Nu zegt ze:

‘Met dit institutionele groene licht dat de Security and Exchange Commission heeft gegeven, hoe hard ze ook schopte en schreeuwde, is de analyse die we hebben gemaakt is dat institutionele beleggers iets meer dan 5% van hun portefeuilles aan Bitcoin gaan toewijzen. Als dit in de loop van de tijd gebeurt, zou dat alleen al 2,14 miljoen euro toevoegen aan de projectie die ik je zojuist gaf.’

Tel die twee bedragen bij elkaar op, en je komt op een Bitcoin koers van 3,54 miljoen euro.

Wat als je nu voor 1000 euro Bitcoin koopt?

Als Wood gelijk heeft en Bitcoin 3,54 miljoen euro wordt, zou je 1000 euro van vandaag flink stijgen. Op dit moment is Bitcoin ongeveer 66.000 euro, dus met dat bedrag koop je nu ongeveer 0,015 Bitcoin.

Die 0,015 Bitcoin is in 2030 meer dan 53 duizend euro waard, althans, als de voorspelling van 3,54 miljoen gehaald wordt.

The post Zo rijk word je als je nu 1000 euro in Bitcoin investeert en deze voorspelling komt uit appeared first on BLOX | Nieuws.