Dogecoin bestaat echt al superlang, maar krijgt eigenlijk pas sinds 2020 erkenning onder investeerders. Daarvoor was het vooral een lieftallig speeltje voor kleinere community’s. Maar wat als je precies op dat kantelpunt voor 100 euro Dogecoin had gekocht?

Hoe zat het ook alweer met Dogecoin?

Dogecoin is een cryptocurrency die oorspronkelijk is ontstaan als een grap, maar die inmiddels is uitgegroeid tot een serieuze digitale valuta. De munt werd oorspronkelijk bedoeld als een lichtgewicht alternatief voor Bitcoin, waarbij de nadruk lag op snelheid en lage transactiekosten.

Dogecoin werd in 2013 gecreëerd door Billy Markus, een software-ingenieur bij IBM, en Jackson Palmer, een software-ingenieur bij Adobe. De twee mannen waren klaar met de hype rond Bitcoin en wilden een munt maken die meer toegankelijk en leuk zou zijn.

Elon Musk tweet DOGE de ruimte in

Van het een op het andere moment begon Elon Musk in 2020 te tweeten over Dogecoin. Zogenaamd omdat zijn medewerkers fan zijn van deze crypto, of dat echt zo is zullen we nooit weten.

In 2021 kondigde Tesla aan dat het Dogecoin zou accepteren als betalingsmethode voor merchandise. Dit was een belangrijke stap voor Dogecoin, aangezien het de munt legitimeerde als een serieuze digitale valuta. Musk heeft ook gezegd dat hij persoonlijk Dogecoin bezit. In een interview met The Babylon Bee zei hij dat hij “een beetje Dogecoin” heeft, maar dat hij “niet veel” heeft.

De steun van Musk heeft een belangrijke rol gespeeld in de groei van Dogecoin. De munt bereikte in 2021 een recordhoogte van 0,60 euro, mede dankzij de tweets en uitspraken van Musk.

Vier jaar geleden 100 euro Dogecoin

Maar wat als je precies 4 jaar geleden, voordat Musk erover begon, 100 euro had geïnvesteerd?

Dit is de koersgrafiek van Dogecoin in de afgelopen 4 jaar. De waarde van Dogecoin was in januari 2020 0,00214 euro. Voor 100 euro kocht je toen 46.729 DOGE.

Stel dat je de beste trader aller tijden bent en jij als enige op de all time high had verkocht, dan had je op 8 mei 2021 iets meer dan 28.000 euro kunnen bijschrijven. Wat een rendement.

Maar als we er van uit gaan dat je niet de beste trader ooit bent, en je net als een groot deel van ons () normale stervelingen je Dogecoin nog lekker in je kluisje hebt, wat is het dan waard?

De huidige Dogecoin koers is 0,0723 euro. Als we dat vermenigvuldigen met 46.729 DOGE, dan had je nu 3.378 euro gehad. Veel minder dan op de ATH, maar nog steeds een rendement die nauwelijks gelijken kent.

The post Zo rijk was je nu als je 4 jaar geleden voor 100 euro Dogecoin kocht appeared first on BLOX | Nieuws.