Als je maar lang genoeg wacht, dan maakt het verkoopmoment niet meer uit. Eigenlijk is het onvermijdelijk en is de les heel simpel: Bitcoin stijgt op de lange termijn. In het verhaal van vandaag gaat het om 11 jaar en een stijging van 740.000%.

38 miljoen dollar aan Bitcoin

Deze man of vrouw (walvis klinkt zo oneerbiedig, maar het is weldegelijk een Bitcoin whale) had deze Bitcoins al 11 jaar niet aangeraakt. Uit het niets zijn er 1.037,42 BTC ter waarde van meer dan 37,8 miljoen dollar verplaatst naar een ander Bitcoin-adres.

De transactie werd opgemerkt door Lookonchain, een soort onderzoeksbureau. Zij zeggen dat het oude adres voor het eerst actief was in april 2012. Toen was de Bitcoin koers 4,92 dollar. De verplaatste Bitcoins waren toen dus iets meer dan 5.100 dollar waard.

Bitcoin is 740.000% gestegen

De totale waarde van deze Bitcoins is dus gestegen met maar liefst 740.000%. Wat heeft de investeerders daarvoor moeten doen? In ieder geval de ballen hebben om in 2012 al 5.000 dollar uit te geven aan iets wat niets meer was dan magisch internetgeld.

Het opvallende van deze transactie is het geduld van de investeerder, die meer dan een decennium heeft gewacht voordat hij zijn fondsen verplaatste. In een volatiele en snel veranderende cryptomarkt is het zeldzaam om investeerders te vinden die zo’n langetermijnbenadering hebben en vasthouden aan hun investeringen, ondanks de ups en downs van de markt.

Heb jij geduld, of zou je verkopen?

Ga maar na. Stel dat jij 5.000 dollar investeerde in 2012 in iets volstrekts onbekend, en binnen een paar maanden is het 15.000 dollar waard. Zou jij dan verkopen? Nee? En wat als de waarde 50.000 dollar is?

Deze transactie komt op een moment waarop tal van financiële giganten, waaronder BlackRock, Fidelity en Invesco, zich hebben gemeld om een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) in de VS te noteren. Dit heeft niet alleen de koers omhoog geschopt, maar zorgt ook voor een bullish vooruitzicht.

Wat als die ETF’s echt worden aangenomen? Dan stromen miljoenen dollars naar de Bitcoin markt toe.

Het geduld van de slapende Bitcoin walvis die zijn enorme winst realiseerde, staat in schril contrast met de opwinding en speculatie die de aankondiging van de ETF-noteringen teweegbracht. Het benadrukt het belang van een strategische langetermijnvisie en hoe je beloond kan worden voor je geduld.

The post Zijn Bitcoin steeg 740.000% in waarde, en nu heeft deze investeerder er genoeg van appeared first on BLOX | Nieuws.