Zeus Capital betaalt 5 bitcoin om slecht nieuws over Chainlink te verspreiden

Verschillende influencers op Twitter laten weten dat ze zijn benaderd door Zeus Capital om opzettelijk slecht nieuws over de koers van Chainlink te verspreiden. Naar verluidt gaat het om een beloning van 5 bitcoins. Zeus Capital spendeert ook veel geld aan advertenties op Twitter om slecht nieuws over Chainlink te verspreiden.

Rechtszaak tegen oplichterij

Nog niet zo heel lang geleden bracht dit investeringsbedrijf een rapport uit waarin werd beweerd dat LINK oplichterij was. Sindsdien roept Zeus Capital twitteraars op om deel te nemen aan een rechtszaak tegen CEO Sergey Nazarov.

Volgens een screenshot van ‘The Wolf of All Streets’ Scott Melker van 29 juli, nam Zeus Capital contact met hem op met de vraag of hij bereid was een analyse van Chainlink op sociale media te plaatsen.

Melker, die meer dan 108.000 volgers heeft, was niet de enige influencer die het aanbod meldde. Josh Rager zei dat hij de berichten van het bedrijf gewoon had genegeerd. Smokey plaatste een screenshot van een identiek bericht aan zijn 17.500 volgers.

In de persoonlijke berichten van Zeus Capital naar deze influencers, hebben ze het over een fee, ofwel een vergoeding. Icebergy, die meer dan 12.000 volgers heeft, nam contact op met Zeus met een aanbod om een ​​slechte LINK-grafiek te plaatsen voor vijf bitcoins. Volgens een antwoord op een screenshot, naar verluidt van Zeus Capital, informeerde het bedrijf of het bod nog steeds geldig was.

Werkt dit wel?

Terwijl Zeus influencers vraagt om LINK in diskrediet te brengen, is het mogelijk dat dergelijke louche tactieken het tegenovergestelde effect hebben. Melker noemde het incident volledig absurd en slecht voor de cryptospace. Anderen zoals Obit7777777 noemden de acties van Zeus wanhopig: ‘Ze willen dat je een van de schoonste grafieken in crypto analyseert in de hoop iets bearish te vinden.’

Enkelen, waaronder AlCryptoTrader, zeiden zelfs dat ze bereid zijn om LINK te kopen voor 9 dollar, alleen maar om f*** Zeus Capital te kunnen zeggen.

Waarom negatief nieuws verspreiden?

Zeus schreef onlangs een rapport waarin werd beweerd dat het een shortpositie in Chainlink aan het opbouwen was met het doel om 99% winst te behalen. Dat kan alleen maar als de ChainLink koers hard daalt. De website lijkt echter pas zeven maanden geleden te zijn geregistreerd en het Twitter-account van het bedrijf is meerdere keren opgeschort wegens schendingen van de gebruiksvoorwaarden van het platform.

Op 15 juli deelde ze hun bevindingen in het veelbesproken rapport. Een dag later wordt dit gedeeld door bitcoinmaximalist Tone Vays. Wij zijn benieuwd of hij oprecht is in zijn kritiek, of er een mooie som voor gekregen heeft.

 

The post Zeus Capital betaalt 5 bitcoin om slecht nieuws over Chainlink te verspreiden appeared first on BTC Direct | Nieuws.