Crypto en videogames zijn vooralsnog een saai huwelijk, het is vaak niets meer dan items verzamelen en verhandelen, maar dan op de blockchain. Animoca Brands lijkt daar verandering in te brengen door Bitcoin de metaverse in te zuigen.

Animoca Brands is een belangrijke speler in het metaverse-landschap en heeft geïnvesteerd in tal van bedrijven en projecten. Vorig jaar werd het bedrijf op een waarde van 5,9 miljard dollar ingeschaald.

Metaverse op Bitcoin Ordinals

Dochteronderneming Darewise Entertainment, ook wel bekend als Life Beyond Studios, heeft aangekondigd dat het van plan is om een allesomvattend metaverse-ecosysteem te creëren, gebaseerd op Bitcoin Ordinals.

Deze innovatieve technologie maakt het mogelijk om NFT-achtige digitale bezittingen vast te leggen op de Bitcoin-blockchain en BRC-20 tokens te maken. Zo kan Bitcoin eindelijk meer worden dan een oppotmiddel.

Life Beyond is meer dan een videogame

Naar eigen zeggen reikt het doel van Darewise Entertainment verder dan traditioneel gamen. Het is een echt metaverse bedrijf, ze hebben namelijk een allesomvattend concept in gedachten. Denk aan samenwerkingen met merken, interacties in de echte wereld en meer.

De spil van dit ambitieuze plan is ‘Life Beyond’, een aankomend metaverse-spel dat verrijkt is met NFT’s en dat als eerste platform de zojuist aangekondigde Bitcoin-gebaseerde metaverse-token zal implementeren voor in-game bezittingen en virtuele landen (toch weer items verzamelen en verhandelen?).

Ervaring met ApeCoin moet BItcoin metaverse helpen

Om deze Bitcoin-token tot stand te brengen, zal Darewise Entertainment samenwerken met Horizen Labs, hetzelfde bedrijf dat een sleutelrol heeft gespeeld in de ontwikkeling van ApeCoin (APE), de op Ethereum gebaseerde token die nauw verbonden is met het Bored Ape Yacht Club NFT-project.

Animoca Brands CEO Robby Yung toonde zijn enthousiasme over deze ontwikkeling en zei:

‘Ik ben erg opgewonden dat onze Life Beyond Studios het gebruik van Bitcoin Ordinals pioniert.’

Hij benadrukte dat voortdurende innovatie kenmerkend is voor de Web3-industrie en dat het alleen maar logisch is dat Animoca Brands de mogelijkheden ervan wil verkennen met de komst van Ordinals dit jaar.

Zijn Bitcoin Ordinals de toekomst?

Ordinals zijn digitale activa die nauwkeurig worden vastgelegd tot op zogenaamde satoshi (1/100.000.000 BTC). Dat zijn de kleinste rekeneenheden van Bitcoin.

Benjamin Charbit, CEO van Darewise Entertainment, benadrukte het enorme potentieel van Bitcoin en verklaarde: ‘We bevinden ons nog in een vroeg stadium, maar de mogelijkheid dat Bitcoin meer wordt dan alleen een waardeopslag is enorm.’

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Zet je VR-bril op! Bitcoin wordt metaverse Life Beyond ingezogen appeared first on BLOX | Nieuws.