De Relative Strength Index (RSI) van Litecoin staat momenteel op 23 en is sinds de COVID-19 crash van maart 2020 niet meer zo laag geweest. Normaal gesproken is dat bullish en wat dat betreft is het mogelijk dat de Litecoin koers zijn dieptepunt bereikt heeft. Om weer bullish te worden is het belangrijk voor Litecoin om de grijze zone in de onderstaande grafiek terug te pakken.

Daar is een Litecoin koers van 69 dollar voor nodig, terwijl er nu 64,58 dollar op de borden staat.

Neerwaartse trend voor Litecoin

De Litecoin koers bereikte in juli nog de hoogste koers van het jaar, maar heeft het sindsdien moeilijk. Dat mogen we met recht vreemd noemen, omdat Litecoin op 2 augustus 2023 zijn derde halving onderging. We spreken van een halving, omdat hiermee de blokbeloning voor miners daalde van 12,5 naar 6,25 Litecoin per blok.

Daarmee is de inflatie van Litecoin gehalveerd en dat zou in theorie een boost moeten betekenen voor de koers. Die boost is echter uitgebleven, want sinds de halving is Litecoin alleen maar gedaald.

Op basis van de RSI van Litecoin lijkt er op dit moment wel ruimte voor een opleving. Al geeft de RSI uiteindelijk alleen maar het momentum van een bepaalde koersbeweging aan.

Je zou kunnen stellen dat Litecoin oververkocht is op basis van de RSI, maar het valt natuurlijk niet helemaal uit te sluiten dat er nog meer dalingen aankomen voor de digitale munt. De financiële markt blijft een onvoorspelbaar beestje.

Cruciaal moment voor Litecoin koers

In de bovenstaande grafiek zien we een trendlijn (zwarte lijn) lopen die al 434 dagen een steun vormt voor de Litecoin koers. Inmiddels ligt de koers weer OP die lijn, wat betekent dat we in een cruciale fase zitten voor het kleinere broertje van Bitcoin.

Als Litecoin deze lijn verliest, dan zou dat een vervolg van de neerwaartse trend kunnen inluiden. Het tegenovergestelde is ook waar; het is ook mogelijk dat de Litecoin koers vanaf hier aan een opleving begint.

Breekt de trendlijn, dan lijkt een nieuwe correctie voor Litecoin van 25 procent naar de koers van ongeveer 50 dollar niet uit te sluiten. Een opleving vanaf deze lijn, die we in het verleden al een aantal keer zagen, zou juist een Litecoin koers van 100 dollar kunnen opleveren; en daarmee een stijging van 50 procent.

Stap over naar BLOX, jouw veilige en voordelige alternatief

Eenvoudig, veilig én voordelig traden? Bij BLOX handel je tegen 0,25% transactiekosten en stort je gratis crypto naar je account. Heb jij nog funds op andere platforms staan? Met de gratis overstapservice van BLOX zet je je coins binnen een paar minuten over. Zo bewaar je al je crypto veilig en overzichtelijk op één plek. Ontdek het in de app!


Stap gratis over op BLOX ➜

The post Zeldzaam bullish signaal voor Litecoin laat zich zien appeared first on BLOX | Nieuws.