Zcash heeft een grote update gekregen. De nieuwe versie is 5.5.0 en moet gebruikers een betere en meer betrouwbare ervaring geven, aldus makers Electronic Coin Company. In dit artikel leggen we uit wat Zcash is, en gaan we in op wat de update brengt.

Wat is Zcash?

Ongeveer 7 jaar geleden werd Zcash gelanceerd. Het werd ontwikkeld door een team van cryptografen en privacy-experts, met als doel gebruikers de mogelijkheid te bieden om anonieme transacties uit te voeren terwijl ze toch de voordelen behouden van een gedecentraliseerd blockchain-netwerk.

De software van Zcash is gebaseerd op Bitcoin, maar het gebruikt een ander algoritme dat gebruikers in staat stelt transacties te verzenden en ontvangen zonder de verzender, ontvanger of transactiebedrag te onthullen.

Dit wordt bereikt door middel van een technologie genaamd zk-SNARKs, wat staat voor Zero-Knowledge Succinct Non-Interactive Argument of Knowledge. Deze technologie stelt gebruikers in staat om te bewijzen dat ze de nodige informatie hebben om een transactie uit te voeren, zonder details van de transactie zelf te onthullen.

Zcash heeft zowel een privé- als een openbaar adres, en gebruikers kunnen kiezen om transacties privé of publiek te verzenden, afhankelijk van hun behoeften. Privétransacties zijn duurder en vereisen meer rekenkracht, maar bieden een hogere mate van anonimiteit en privacy.

Koers Zcash stijgt na update

De crypto van Zcash heet ZEC en is verhandelbaar in BLOX. De koers van Zcash is vandaag 4,5% gestegen. Aan de hand van het tijdstip van de stijging kan je vast wel raden wanneer het nieuws over de nieuwe update bekend gemaakt werd.

Zcashheeft gistermiddag een nieuwe versie van zijn full node-software uitgebracht, aldus maker Electronic Coin Company (ECC).

Wat brengt nieuwe software Zcash?

De softwareversie 5.5.0 introduceert verschillende bugfixes, een proportioneel vergoedingsmechanisme en legt de basis voor nieuwe functies in de toekomst.

Proportioneel vergoedingsmechanisme is een concept dat ervoor zorgt dat vergoedingen die voor transacties worden betaald, een eerlijke afspiegeling zijn van de verwerkingskosten die worden gemaakt voor het uitvoeren van die transacties.

Een functie die door deze update in de toekomst mogelijk wordt, is de beschikbaarheid van fondsen. Hierdoor kunnen Zcash-gebruikers geld uitgeven voordat een wallet volledig is gesynchroniseerd.

‘Het Zcash-protocol blijft onze primaire focus bij ECC, terwijl we eraan werken om de ‘Noodmodus’ te verlaten en een solide en betrouwbare gebruikerservaring te bieden.’

The post Zcash stijgt 4,5% na release update en proportionele vergoeding appeared first on BLOX | Nieuws.