Vanaf deze maand zal het Japanse SBI Remit cryptocurrency XRP gebruiken om goedkope transacties naar bankrekeningen in de Filippijnen, Vietnam en Indonesië mogelijk te maken.

XRP voor remittance van Japan naar Vietnam en Indonesië

Dit soort overboekingen worden remittance genoemd. Ofwel het overmaken van geld van een persoon in het ene land, naar iemand in een ander land. Denk bijvoorbeeld aan iemand die in Japan werkt, maar familie heeft in het buitenland.

Volgens statistieken van het Japanse Ministerie van Justitie bereikte het aantal buitenlandse inwoners in Japan eind 2022 een recordhoogte van 3,07 miljoen, waarmee het voor het eerst de 3 miljoen overschreed. Met verschillende verblijfsstatussen dragen de meeste van deze inwoners bij aan de Japanse arbeidsmarkt.

In december 2022 werkten ruim 16.000 Indonesiërs onder het Japanse stelsel voor speciale geschoolde werknemers, het op één na hoogste aantal na Vietnam.

Vietnam is de grootste bron van deze migrantenarbeid, goed voor 54 procent van de technische stagiaires en 59 procent van de gespecificeerde geschoolde werknemers. De afgelopen tien jaar is het aantal Vietnamese inwoners – en niet alleen arbeidsmigranten – bijna vertienvoudigd tot 490.000.

Waarde wordt overbrugd met XRP

De service werkt door eerst een gelijkwaardige waarde in XRP te verzenden wanneer een overboeking wordt gestart. Na ontvangst wordt de XRP omgezet in de lokale valuta en gestort op de bankrekening van de ontvanger. XRP, de munt van Ripple, wordt dus alleen gebruikt als overbrugging:

‘Door XRP als overbruggingsvaluta in te zetten, kan SBI Remit de kosten van het vooraf financieren van bestemmingsrekeningen verlagen. Bovendien heeft dit een uitstekende schaalbaarheid, omdat geld eenvoudig kan worden overgemaakt naar de partners van Ripple over de hele wereld.’

SBI Holdings is optimistisch over het breder inzetten van XRP voor grensoverschrijdende betalingen via partnerschappen met Ripple.

Wanneer zijn andere landen aan de beurt?

Het bedrijf is van mening dat XRP klaar is voor massale adoptie bij remittance vanwege de snelheids-, kosten- en liquiditeitsvoordelen ten opzichte van traditionele manieren. Door gebruik te maken van belangrijke remittancebestemmingen kan SBI deze voordelen onder de aandacht brengen om de bruikbaarheid van cryptovaluta te vergroten.

We zijn benieuwd wanneer SBI Holdings andere landen toevoegt aan zijn diensten. Voorlopig concentreert de lancering zich op het bevorderen van het echte XRP-gebruik in belangrijke Aziatische markten.

The post XRP wordt gebruikt voor remittance van Japan naar Vietnam, Indonesië en de Fillipijnen appeared first on BLOX | Nieuws.