De koers van XRP heeft zowaar een goed begin van de week en is met 5% gestegen in de afgelopen 24 uur. Dat is een mooi moment om iedereen er aan te herinneren dat moederbedrijf Ripple nog steeds (sinds december 2020) verwikkeld is in een rechtszaak met de Amerikaanse financiële waakhond SEC.

Wat is de huidige stand van zaken?

Advocaat Ripple trekt zich terug

Onlangs trok advocaat Kylie Chiseul Kim, lid van het juridische team van Ripple, zich terug uit de zaak. Deze ontwikkeling werd door het cryptopubliek geïnterpreteerd als mogelijk teken dat de zaak tot een einde zou kunnen komen.

Dat kan een schikking betekenen, of een overwinning van een van de twee partijen. Anderen zagen het simpelweg als een advocaat die ergens anders wou werken.

Gebrek aan loyaliteit

Een andere belangrijke ontwikkeling in de zaak is de formulering van een beslissing van rechter Sarah Netburn uit juli 2022. John Deaton, een advocaat die de zaak goed volgt, wees op de hypocrisie van de SEC. Hij deelde afgelopen week dat de rechter zei de advocaten van het bureau ‘een trouwe loyaliteit aan de wet ontbeerden.’

Deaton voegde eraan toe dat als de advocaten van de SEC de waarheid hadden gezegd, de betreffende documenten waarschijnlijk niet in juni 2013 openbaar zouden zijn geworden. Hij verwees naar een toespraak van voormalig SEC-manager William Hinman in 2018, waarin werd besloten dat Ethereum geen security is.

Rechtszaak tegen Ripple is politiek gedreven, niet juridisch

Ook advocaat Bill Morgan ging hier in mee. Hij wees er op dat er meer dan 20 duizend crypto’s zijn. Hij bekritiseerde de uitspraak van SEC-voorzitter Gary Gensler dat alle crypto’s behalve Bitcoin security’s zijn. Morgan noemt dit een politieke verklaring is en geen juridische.

Morgan uitte zijn zorgen in een tweet en beschuldigde Gensler van misleidend en slecht gedrag, met als doel verwarring en onzekerheid te zaaien. Hij zei ook dat Gensler dit soort uitspraken helemaal niet deed in het begin van zijn tijd als voorzitter, maar nu opeens een agenda lijkt te hebben.

Directeur Ripple niet te spreken over handelwijze SEC

De grote baas bij Ripple is Brad Garlinghouse. Hij heeft de documenten mogen inzien waarin Hinman beargumenteert dat Ethereum geen security is. Garlinghouse zegt dat iedereen van zijn stoel zal vallen als de waarheid aan het licht komt. Hij doelt hiermee op de handelwijze van de SEC.

In dat geval, laten we hopen dat het niet tot een schikking komt en Garlinhouse na de rechtszaak nog lekker met modder gooit.

The post XRP stijgt 5%, komt dat door rechtszaak Ripple vs SEC? appeared first on BLOX | Nieuws.