Altseason is de tijd waarin altcoins beter presteren dan Bitcoin. Dat kan je meten door te kijken naar de dominantie van Bitcoin op de cryptomarkt. Deze dominantie is sinds gisteren flink gedaald, nadat bekend werd dat Ripple de rechtszaak won van de SEC.

Tijd voor een rondje langs de velden. Alle coins in dit artikel zijn te verhandelen in BLOX.

Ripple (XRP) wint rechtszaak

Gisteren, in de vroege avond, werd bekend dat de rechter oordeelde dat XRP geen security is, en daarom niet onder de handhavingswetten van de SEC valt. XRP gedroeg zich als een puber die nog nooit een meisje had aangeraakt en schoot in één keer met 60% omhoog.

Binnen enkele minuten steeg de coin van 0,42 euro naar 0,70 euro. Vergeleken met een dag geleden is de waarde met 67% toegenomen. We zijn benieuwd wat de rest van de dag ons brengt.

Stellar koers stijgt 55%

Ook Stellar kon het niet drooghouden. De koersgrafiek van Stellar hieronder lijkt ontzettend veel op die van Ripple. Zo rond hetzelfde moment begonnen ze te stijgen.

Het hoogtepunt werd gisteravond vlak na 20:00 uur behaald.

Stellar Lumens (XLM) is een betalingsnetwerk dat in 2015 werd gelanceerd als een fork van de Ripple-codebase. Niet gek dus dat ze samen stijgen.

Stellar is een open-source blockchain-netwerk dat is ontworpen om geld over de hele wereld over te maken snel, goedkoop en veilig. Ripple is ook een open-source blockchain-netwerk, maar het is ontworpen om geld over te maken tussen banken en financiële instellingen.

Stellar en Ripple hebben enkele overeenkomsten, zoals het gebruik van een consensusmechanisme om transacties te verifiëren en te valideren. Ze hebben echter ook enkele belangrijke verschillen, zoals de doelgroep, de ondersteunde tokens en valuta’s en het consensusmechanisme.

Solana pakt 30% mee

Cryptocurrency Solana is de afgelopen 24 uur met 30% gestegen. Heel even leek het of Solana om 20:00 uur het hoogste punt van de dag zou bereiken, net als XRP en Stellar. Maar Solana had nog een tweede pomp om 03:00 uur vannacht.

De stijging van Solana is misschien wel net zo knap als die van XRP. Dit zijn twee coins die opgestaan zijn uit de dood. XRP vanwege de rechtszaak en Solana vanwege de betrokkenheid bij FTX.

The post XRP, Stellar en Solana schieten omhoog, is Altseason begonnen? appeared first on BLOX | Nieuws.