De kasbeheerder van het grote Wells Fargo is extreem bullish over XRP en voorspelt binnen zeven maanden (!) een koers van 500 dollar. Op dit moment handelt XRP voor ongeveer 0,69 dollar per token. Mocht die voorspelling uitkomen, dan zou de munt met een bizarre 72.400 procent stijgen.

Verder zou dit een market cap van 26,731 biljoen dollar opleveren voor XRP.

Is een XRP koers van 500 dollar realistisch?

In principe staat het antwoord op deze vraag al in de inleiding. Een stijging voor XRP naar 500 dollar, zoals Shannon Thorp van Wells Fargo voorspelt, zou een marktwaarde van 26,731 biljoen dollar opleveren voor de munt van Ripple.

Ter illustratie: Bitcoin kent op dit moment een market cap van ongeveer 560 miljard dollar en goud heeft een totale marktwaarde van om en nabij de 12 biljoen dollar.

Wat dat betreft lijkt het erop dat Shannen Thorp iets gerookt heeft wat ze beter niet meer kan aanraken. De stijging die zij voor XRP voorspelt zou namelijk betekenen dat de munt binnen zeven maanden de grootste financiële asset op aarde is.

Hoewel de overwinning van Ripple in de rechtszaak tegen de SEC positief was voor de koers van XRP; is dit een voorspelling die natuurlijk kant nog wal raakt. Toch is het verhaal van Thorp de moeite waard om eens onder de loep te nemen.

De XRP-voorspelling van Thorp

Shannon Thorp van Wells Fargo voorspelt de gigantische koersexplosie voor XRP niet op basis van technische analyse of de bruikbaarheid van de token, maar gebruikt de zogenaamde Liquidity Strength (LS) als belangrijkste maatstaf.

LS meet in hoeverre een financiële asset, in dit geval dus XRP, te gebruiken is zonder grote prijsfluctuaties te veroorzaken. Als banken XRP niet kunnen gebruiken zonder de koers enorm te beïnvloeden, dan is het natuurlijk lastig om met de token te werken.

“Als je uitgaat van een XRP koers van 1 tot 5 dollar en één bedrijf dat alle 100 miljard tokens bezit, dan zou dat een LS van tussen de 100 en 500 miljard dollar opleveren”, aldus Thorp.

Dat is volgens Thorp bij lange na niet genoeg om banken als JPMorgan te kunnen ondersteunen voor het faciliteren van interbancaire transacties. JPMorgan alleen al is namelijk verantwoordelijk voor een dagelijks transactievolume van 8 biljoen dollar volgens Thorp.

Zelfs als Ripple 10 procent van de markt zou veroveren zou de huidige LS van XRP niet voldoende zijn om dergelijke fondsen efficiënt te verplaatsen. De gigantische koersexplosie van Thorp is gebaseerd op de benodigde LS voor XRP om een groot deel van de markt te kunnen ondersteunen.

Een tokenprijs van 100 dollar zou volgens haar berekeningen een LS van 5 biljoen opleveren, terwijl een tokensprijs van 500 dollar een LS van 25 biljoen zou veroorzaken. Dat is volgens Thorp wat er nodig is om XRP op wereldwijde schaal werkbaar te maken.

Geloof jij in een XRP koers van 500 dollar binnen zeven maanden?

The post XRP naar 500 dollar in 7 maanden, aldus de kasbeheerder van Wells Fargo appeared first on BLOX | Nieuws.