Gisteren was een zware dag voor de cryptomarkt. Bitcoin zag een kleine daling, maar altcoins stonden wel 15 tot 20 procent in het rood. Is dit het begin van het einde, of biedt het juist een geweldige kans om bij te kopen? Wat je ook besluit te doen met je euro’s, bedenk dat altcoins die koerstechnisch al goed stonden, nu mogelijk op een nog beter punt staan. XRP, de altcoin die ik vandaag bespreek, is zo’n altcoin en wordt momenteel verhandeld rond de 54 dollarcent. Hoelang nog?

Een simpel scenario voor de komende dagen

Tenzij dat je verwacht dat een naderend conflict in het Midden-Oosten roet in het eten kan gooien, is het naar mijn mening nu niet het moment om altcoins te verkopen. Zoals ik in talloze analyses heb benadrukt, staat een altseason voor de deur: zodra Bitcoin haar All Time High verbreekt, wat het enkele weken geleden heeft gedaan, volgt vaak een periode waarin altcoins floreren. Met dit in het achterhoofd beschouw ik de dip van gisterenavond dus als korting.

Mijn scenario voor de komende uren en dagen voor XRP wordt aangegeven door de rode pijl op de grafiek hierboven. Bij het naar boven uitbreken uit het patroon komt de 0.5627 dollar in zicht: een cruciaal prijsniveau. Weten we dit level te doorbreken en om te zetten in ondersteuning, kunnen we snel stijgen en terugkeren naar de prijsniveaus van vóór de grote dip.

Waarom zo bullish?

Naast mijn verwachting van een altseason is er nog een reden waarom ik denk dat specifiek XRP ruimte heeft om te stijgen. Het antwoord vinden we in de Bitcoin-verhouding.

De XRP/BTC-grafiek, hieronder weergegeven, toont hoeveel Bitcoin er nodig is om één XRP te kopen (0.00000802 BTC op dit moment). Een hoge waarde duidt op een goede prestatie van XRP ten opzichte van Bitcoin. Momenteel is het omgekeerde het geval: vanuit het perspectief van Bitcoin is het erg goedkoop om XRP te kopen, omdat XRP een stuk slechter gepresteerd heeft.

Tijden zijn echter aan het veranderen, en dat komt met name door Bullish divergentie met de RSI. De koers van de XRP/BTC-verhouding mag dan wel lower lows maken, maar de RSI maakt higher lows. Dit is een bullish divergentie en wijst vaak op een komende omkering van de trend: een periode van sterke prestaties voor XRP.

Conclusie

Ondanks de 10 procent daling van de cryptomunt XRP, zien we nog steeds duidelijke signalen dat de trend van deze munt zich naar bullish gebied beweegt. Hoelang het zal duren voordat XRP weer boven de 60/70 dollarcent verhandeld wordt, is voor mij niet bekend, maar ik verwacht dat het niet lang zal duren.

The post XRP analyse: is dit de laatste dip? appeared first on BLOX | Nieuws.