Max Keizer tweette dat XRP gecentraliseerd is. Keiser, een van de Bitcoin-adviseurs van de president van El Salvador, deelde een screenshot van een Amerikaans patent uit de oude doos. Dit patent dateert namelijk van 18 juni 1991 en is gemaakt door Ripple’s David Schwartz.

Patent over crypto in 1991?

Wat heeft dat met crypto te maken? In 1991 was er nog helemaal geen crypto. Sterker nog, in dat jaar werd het World Wide Web openbaar gemaakt, het begin van het internet zoals we dat nu kennen.

Het patent, waarin uiteraard geen melding wordt gemaakt van crypto, had betrekking op een computersysteem dat bestaat uit talloze onderling verbonden personal computers die samenwerken om taken uit te voeren. Dit kan een vroege verwijzing zijn naar de blockchain, de fundamentele gedistribueerde grootboektechnologie die moderne cryptocurrency’s ondersteunt.

De XRP-gemeenschap in Keiser’s commentaarsectie beweert echter dat hij ‘zoals gewoonlijk in de war is’.

Bedoeld voor computerprocessen, niet voor crypto

Ondertussen benadrukte Matt Hamilton, Principal Developer Advocate bij Protocol Labs, dat dit niets met XRP te maken heeft. Hij voegde eraan toe dat Keizer op zijn minst de tijdlijn moet controleren voordat hij beschuldigingen uit.

Bovendien reageerde iemand anders:

‘In de samenvatting van het patent staat duidelijk dat het bedoeld is voor het distribueren van computerprocessen over meerdere computers en zegt absoluut niets over cryptocurrency’s. LOL.’

Kortom, of XRP nu wel of niet gedecentraliseerd is, daar zijn we nog niet over uit. Maar wat we wel weten is dat dit patent geen bewijs levert.

Wat is decentralisatie voor Bitcoin?

Decentralisatie is een van de belangrijkste kenmerken van Bitcoin. Het betekent dat er geen centrale autoriteit is die de munt beheert of controleert. In plaats daarvan wordt Bitcoin beheerd door een netwerk van computers over de hele wereld.

Bitcoiners gaan er prat op dat Satoshi zich niet opwierp als centrale leider van Bitcoin, maar zijn project de vrije loop liet. Dat is uniek, geen enkele crypto is wat leiderschap betreft zo decentraal als Bitcoin.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post XRP aangevallen door Bitcoiner: ‘dit is gecentraliseerde sh*t’ appeared first on BLOX | Nieuws.