X, het platform van ‘Dogefather’ Elon Musk, krijgt veel reacties na de schorsing accounts die gelinkt zijn aan XRP. Dit nieuws kwam aan het licht toen CryptoEri, een welbekend crytpo account, een tweet naar buiten bracht.

‘Niet cool’

Haar kwart miljoen volgers kregen de tweet voorgeschoteld, waarbij Crypto Eri om opheldering vraagt. Ze contacteerde Elon Musk op X of de schorsing van het account een fout was. “Niet cool”, voegde ze hieraan toe.

De cryptocurrency XRP is al lange tijd bezig met tegenslagen te verwerken. De grootste is misschien wel de welbekende rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Dit orgaan beweert dat XRP een ongeregistreerd effect is.

Of je nou vindt of de munt een effect is of niet, het censureren van XRP-accounts zou niet zonder reden mogen gebeuren. Enkele reacties onder de tweet stellen dan ook dat dit account een scammer was, maar dit gaat er niet in bij Crypto Eri.

“Eri, scammers worden geblokt, dat is alles”, zegt een gebruiker die ook veel support krijgt van andere Twitteraars. Hij meldt dat mensen dagelijks opgelicht worden door dit account.

Censuur of een terechte schorsing?

En zonder dat Eri hier direct op ingaat, vertelt ze dat dit een kwestie is van vrije meningsuiting. “Ik weet dat ik het niet met iedereen eens ben, maar ik ben een voorstander van vrije meningsuiting, ondanks wat sommigen misschien denken”, zo reageert CryptoEri terug.

Het geschil heeft inmiddels al de aandacht heeft getrokken van voorstanders van de crypto industrie. Ook pro-XRP-advocaat John Deaton vraagt of de schorsing een eenmalig incident is, of een teken van van censuur binnen de X-gemeenschap.

Maar bij het uitblijven van een reactie van X, blijft de cryptogemeenschap speculeren over de aard van de schorsing. Wat denk jij? Een terechte schorsing, of wordt de XRP-community hier de mond gesnoerd?

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post X (voormalig Twitter) krijgt klachten na schorsing van XRP accounts appeared first on BLOX | Nieuws.