Wist je dat er nog een variant van Ethereum bestaat die wel op Proof of Work draait? Deze coin komt qua populariteit absoluut niet in de buurt van de normale Ethereum, maar desalniettemin wordt er nog flink in gehandeld, getuige de 27% koersstijging van vandaag.

Koers Ethereum PoW schiet omhoog

De huidige koers van Ethereum PoW is 3,10 euro. Dat komt door de stijging van bijna 27% in de laatste 24 uur. Op dit moment zijn er 108 miljoen ETHW in omloop met een totale marktwaarde van 254 miljoen euro. Vergelijk dat eens met de ‘echte’ Ethereum, die heeft een totale marktwaarde van 244 miljard euro.

Als we alle coins rangschikken op totale marktwaarde, dan staat Ethereum op de 2e plek (na Bitcoin). Ethereum PoW bezet de 155e plek. Stukken lager, maar gezien de weg die deze coin heeft moeten afleggen is het best indrukwekkend.

Wat is Ethereum PoW ook alweer?

De oorspronkelijke Ethereum-blockchain werkt op het PoW-consensusmechanisme, waarbij miners computerkracht gebruiken om complexe berekeningen uit te voeren om nieuwe blokken aan de blockchain toe te voegen. Deze miners werden beloond met ether, de native cryptocurrency van Ethereum.

Dit systeem biedt voordelen, maar ook een supergroot nadeel, en dat is het energieverbruik. De Ethereum Foundation besloot daarom al lang geleden dat er een keer moest worden afgestapt van proof of work. Dat gebeurde uiteindelijk in september 2022.

Van de een op de andere dag was er een nieuw model waar miners niets meer konden verdienen. Hier was natuurlijk niet iedereen even blij mee. De Chinese miner Chandler Guo lanceerde daarom de op PoW gebaseerde Ethereum-blockchain vrijwel direct.

Om onderscheid te maken met het nieuwe Ethereum, werd deze simpelweg Ethereum PoW genoemd. Lekker simpel.

Iedereen die ten tijde van The Merge op 15 september Ethereum had, kreeg automatisch (en gratis) evenveel Ethereum PoW.

The post Wow! Ethereum PoW stijgt 27%, wat is er aan de hand? appeared first on BLOX | Nieuws.