Worldcoin, opgericht door OpenAI CEO Sam Altman, heeft gisteren de lancering aangekondigd van World Chain. Dit nieuwe Ethereum Layer 2 (L2) netwerk is gebouwd op Optimism’s OP Stack en heeft als doel een open en samenwerkend platform te creëren “door de mensheid en voor de mensheid.”

Toegang geven tot echte mensen

World Chain richt zich op het geven van prioriteit aan menselijke gebruikers ten opzichte van bots. Ironisch, gezien Worldcoin van Sam Altman komt.

Wat ze hiermee bedoelen is dat geverifieerde individuen voorrang krijgen op blockspace en profiteren van lagere kosten voor dagelijkse transacties. Dit maakt het netwerk aantrekkelijker voor ontwikkelaars die praktische toepassingen willen bouwen voor miljoenen echte gebruikers.

‘We willen ontwikkelaars wereldwijd toegang geven tot miljoenen echte gebruikers,’ aldus het Worldcoin-team. ‘De integratie met Worldcoin ID zal de groei stimuleren en de veiligheid en schaalbaarheid binnen het Ethereum-ecosysteem garanderen.’

World Chain is ontworpen om toestemmingloos en open source te zijn, met onafhankelijk beheer door de gemeenschap. De lancering staat gepland voor later deze zomer.

Wat voegt World Chain toe?

Sinds de oprichting negen maanden geleden, heeft Worldcoin al meer dan 10 miljoen gebruikers in 160 landen geregistreerd. Deze snelle groei vereiste een schaalbare oplossing om de toenemende vraag naar transacties te kunnen verwerken. World Chain biedt die oplossing door de verwerkingscapaciteit aanzienlijk te vergroten en tegelijkertijd een efficiëntere gebruikerservaring te bieden.

Het ontwerp van World Chain pakt een belangrijk probleem aan binnen de blockchaintechnologie: geautomatiseerde transacties, vaak van bots, overbelasten netwerken en drijven de kosten op voor menselijke gebruikers. World Chain maakt gebruik van World ID om gebruikers op anonieme wijze te verifiëren als mens, waardoor ze geprioriteerde transacties en gratis gas krijgen. Dit verlaagt de drempel voor toegang en maakt het netwerk aantrekkelijker voor een breder publiek.

Gemeenschap voorop

World Chain is in lijn met de waarden van Worldcoin en zal een gemeenschapsgedreven project zijn. De nadruk ligt op open source-ontwikkeling, vrije toegang en afstemming op de kernwaarden van Ethereum. Worldcoin zal nauw blijven samenwerken met het Ethereum-netwerk en het bredere Superchain-ecosysteem om gezamenlijke doelen te behalen op het gebied van schaalvergroting, beveiliging en interoperabiliteit.

De lancering van World Chain is een belangrijke stap voorwaarts in de missie van Worldcoin om een ​​meer inclusieve en toegankelijke blockchain-omgeving te creëren. Het netwerk biedt een schaalbare oplossing voor miljoenen gebruikers en opent nieuwe deuren voor ontwikkelaars om innovatieve toepassingen te bouwen.

The post Worldcoin verwacht zomer 2024 lancering van World Chain op Ethereum appeared first on BLOX | Nieuws.