De Worldcoin Foundation heeft haar nieuwste project aangekondigd: World Chain, een Layer 2 open, toestemmingsloos netwerk gericht op menselijke gebruikers en gemeenschapsgovernance. Deze zomer staat de release gepland, waardoor de aankondiging veel aandacht trekt

Het project heeft als doel om gemeenschappelijke blockchain-problemen aan te pakken, zoals congestie veroorzaakt door bots, door prioriteit te geven aan blokruimte voor geverifieerde mensen. Deze strategie, gecombineerd met gratis gasvergoedingen, zorgt voor een naadloze gebruikerservaring en behoudt privacy en veiligheid.

World Chain biedt toegang voor iedereen

In tegenstelling tot alle andere platforms van Worldcoin hebben gebruikers van World Chain geen geverifieerde World ID nodig om toegang te krijgen, waardoor transacties toegankelijk zijn voor iedereen. 

Ondanks deze inclusiviteit zal World Chain echter de transacties van geverifieerde gebruikers prioriteren om hun anonimiteit te beschermen. Bovendien zullen geverifieerde gebruikers incentives ontvangen zoals een gratis gasvergoeding elke twee weken, waardoor transacties soepel verlopen.

De beslissing van Worldcoin om World Chain te ontwikkelen komt voort uit haar exponentiële groei, waarbij het een aanzienlijk deel van de activiteit op het Ethereum-netwerk vertegenwoordigt. Met meer dan 4 miljoen actieve WorldApp-portefeuilles, 75 miljoen transacties en 5 miljoen geregistreerde WorldIDs, streeft Worldcoin ernaar om over te stappen naar een toegewijd netwerk dat 1 miljard gebruikers kan ondersteunen.

Wat is Worldcoin?

Worldcoin is een crypto-project met irisbiometrie dat in 2019 is opgericht door Sam Altman, Max Novendstern en Alex Blania. Het is een open-source protocol dat is ontworpen om iedereen toegang te geven tot de wereldeconomie.

Van 2021-2022 slaagde het project erin om in totaal $ 125 miljoen op te halen, waardoor de waardering van het token op 3 miljard dollar kwam te liggen. Na ongelooflijke aandacht binnen de cryptowereld, lanceerde het project uit de bèta op 24 juli 2023.

Met 35 locaties in 20 verschillende landen stonden gebruikers in de rij om 25 Worldcoins (WLD) te ontvangen. Gebruikers ontvingen echter alleen de WLD-tokens na voltooiing van een iris-scan. Dit veroorzaakte controverse binnen de cryptogemeenschap, en zelfs sommige regeringen, vanwege zorgen over veiligheid en privacy met betrekking tot het verzamelen van biometrische gegevens. Ondanks deze controverse slaagde Worldcoin erin om genoteerd te worden op grote beurzen zoals Binance, waarbij het binnen de eerste 24 uur $ 145 miljoen aan handelsvolume bereikte.

World Chain’s uitlijning met Ethereum en samenwerking met projecten zoals Optimism en Base onderstrepen haar toewijding aan interoperabiliteit en schaalbaarheid. Terwijl het project zich voorbereidt op een volledige lancering, kijken ontwikkelaars uit naar de binnenkort te verschijnen voorbeeldversie. Dit markeert het begin van een nieuw tijdperk van blockchain-technologie, waarbij de behoeften van menselijke gebruikers voorop staan.

 


The post Worldcoin Foundation onthult World Chain, een nieuw Layer 2-netwerk appeared first on Bitcoinmagazine.nl.