Cryptocurrency-markten schommelen, met Bitcoin (BTC) die onder de $40.000 is gezakt na de goedkeuring van de langverwachte spot-Bitcoin ETF. Nu verschuift de aandacht naar de Bitcoin halvering, waarbij Ethereum (ETH) mogelijk de grote winnaar wordt.

Bitcoin halvering: een kans voor Ethereum

Bij het minen van 210.000 blokken, wat ongeveer elke vier jaar gebeurt, ondergaat de beloning voor Bitcoin-miners voor transactieverwerking een halvering. Dit evenement staat bekend als de halvering en heeft tot doel de snelheid waarmee nieuwe BTC’s in omloop worden gebracht, te halveren. Dit zou moeten leiden tot een vermindering van de circulatie van nieuwe munten en dus een stijging van de prijs van de belangrijkste cryptovaluta.

Cathie Wood’s optimisme over Ethereum

Cathie Wood, CEO van ARK Invest, staat bekend om haar optimistische kijk op cryptocurrencies, met een sterke nadruk op Bitcoin en Ethereum. Haar aandacht voor Ethereum is bijzonder interessant, gezien de groeiende rol van Ethereum in gedecentraliseerde financiën (DeFi) en niet-vervangbare tokens (NFT’s). Ze erkent het vermogen van Ethereum om te voorzien in de onvervulde vraag naar opbrengst op financiële markten.

Bullish voorspellingen voor Ethereum

ARK Invest heeft ambitieuze voorspellingen voor Bitcoin en Ethereum. Hun prognose voor Bitcoin varieert van $258.000 in een bear-scenario tot $1,48 miljoen in een bull-scenario tegen 2030. Voor Ethereum schatten ze dat de marktkapitalisatie tegen 2032 mogelijk meer dan $20 biljoen zal bedragen, met een waarde van meer dan $166.000 per ETH.

Positieve vooruitzichten van financiële instellingen voor Ethereum

Een rapport van VanEck, een beleggingsmaatschappij, schetst een positief beeld voor Ethereum’s toekomst. Het rapport presenteert drie mogelijke scenario’s voor de marktprijs van Ethereum tegen 2030: bullish, bearish en basis. In het geval van een bullish scenario zou de marktprijs van Ethereum kunnen stijgen tot $51.006, wat een 31-voudige toename is ten opzichte van de huidige waarde.

Spot Ethereum ETF-goedkeuring als mogelijke katalysator

De recente goedkeuring van spot-Bitcoin ETF’s door de United States Securities and Exchange Commission (SEC) wordt gezien als een belangrijke mijlpaal in de cryptocurrency-industrie. De SEC zal beslissen over aanvragen voor spot Ethereum ETF’s tegen 23 mei 2024.

Verschillende gebeurtenissen kunnen de prijs van Ethereum naar nieuwe recordhoogtes stuwen en investeerders aanzienlijke rendementen opleveren, van ETF’s tot de Bitcoin halvering. Of deze voorspellingen uitkomen, zal nog moeten blijken.

The post Wordt Ethereum de grote winnaar na Bitcoin halvering? Vooraanstaande investeerders zijn optimistisch appeared first on BLOX | Nieuws.