Na een recente uitspraak van Elon Musk, waarin hij hintte op de mogelijkheid dat Dogecoin (DOGE) binnenkort gebruikt kan worden als betalingsmiddel op het Twitter-platform, zijn de verwachtingen voor deze cryptomunt naar nieuwe hoogtes gestegen. De Dogecoin-community werd opgeschud door het idee dat DOGE een officiële betalingsverwerker voor Twitter zou kunnen worden, vooral na het rebranden van het sociale platform naar “X”. De prijs van DOGE heeft een indrukwekkende stijging doorgemaakt in de afgelopen 24 uur na de uitspraak van Musk. Analisten zien ook tekenen van een naderende “altseason” in het derde kwartaal na de recente uitspraak over Ripple. Dit artikel onderzoekt de kansen voor Dogecoin als betalingsmiddel op Twitter en de impact ervan op de cryptomarkt.

Dogecoin’s opmars als mogelijke betalingsverwerker op Twitter

Sinds het rebranden van Twitter naar “X” gonst het van de geruchten in de Dogecoin-community. Velen speculeren dat de dag waarop DOGE wordt gebruikt als betalingsmiddel op het microblogging-platform, dichterbij is gekomen. Elon Musk zelf voedde deze speculaties tijdens een interview, waarin hij het idee opperde om DOGE te gebruiken voor het betalen van content op Twitter.

Hoewel Musk’s opmerking niet direct een bevestiging was van concrete plannen om DOGE als betalingsmiddel te integreren, weerhield dit de Dogecoin-fans er niet van om enthousiast te reageren. De opwinding is vooral terug te zien in de prijsactie van DOGE, die een stijging van 4.64% heeft doorgemaakt in de afgelopen weekend. Na deze stijging heeft de koers echter weer ingeleverd.

Potentiële positieve impulsen voor Dogecoin

De stijging in de prijs van Dogecoin als reactie op de opmerkingen van Elon Musk duidt op een mogelijke belangrijke katalysator als Twitter DOGE inderdaad als betalingsmiddel accepteert. De suggestie van Musk kan erop wijzen dat hij en zijn team bij Twitter serieus overwegen om DOGE te implementeren. Bovendien zou de recente opwaartse trend genoeg kunnen zijn om DOGE terug te brengen naar de bullish koers die het sinds juni heeft vastgehouden.

Ondanks de aanzienlijke neerwaartse bewegingen van Dogecoin in de afgelopen 7 dagen, behoudt het nog steeds een positief sentiment onder investeerders. Analisten blijven hun verwachtingen hoog houden, zoals blijkt uit de gestage stijging van het gewogen sentiment en de positieve funding rate in het derivatensegment gedurende de afgelopen 3 weken.

Hodlers behouden positie

Een ander positief signaal voor Dogecoin is dat de meeste DOGE-houders hun munten nog steeds vasthouden, ondanks de aandacht voor kortetermijnwinsten door handelaren. Dit wordt weerspiegeld in de stijgende “mean coin age” van Dogecoin in de afgelopen 4 weken, zo valt te zien op AMBCrypto.

Het is echter vermeldenswaardig dat Dogecoin niet immuun is geweest voor de algemene trage marktomstandigheden. Gedurende het grootste deel van de afgelopen 4 weken was de handelsvolume relatief laag, maar de recente ontwikkelingen hebben een positieve invloed gehad op de markt.

Conclusie

De uitspraak van Elon Musk over het potentieel van Dogecoin als betalingsmiddel op Twitter heeft de cryptogemeenschap opgewonden en heeft geleid tot een bullish koersbeweging voor de munt. De mogelijkheid van Dogecoin om als betalingsverwerker te fungeren op een platform als Twitter kan de adoptie en acceptatie van de munt vergroten en mogelijk een “altseason” in het derde kwartaal inluiden. Terwijl de Dogecoin-community in afwachting is van mogelijke verdere ontwikkelingen, blijft de markt vol verwachting over wat de toekomst in petto heeft voor deze opvallende cryptomunt.

The post Wordt Dogecoin officieel betaalmiddel op ‘X’? Cryptische uitspraak van Musk zorgt voor nieuwe stijging appeared first on BLOX | Nieuws.