Vanaf deze week kunnen Amerikaanse investeerders handelen in maar liefst 11 verschillende Bitcoin ETF’s. Nu is de vraag wanneer is het tijd voor een goedgekeurde Ethereum ETF?

Gok op Ethereum ETF 60% in mei

Het antwoord op de vraag wanneer we een Ethereum ETF kunnen verwachten, kunnen we vooralsnog alleen met onbevestigde bronnen beantwoorden. Online gokkers op voorspellingsmarkt Polymarket zeggen dat er een kans van 60% is dat de SEC eind mei een Ethereum ETF toelaat.

Eric Balchunas, ETF-expert van Bloomberg, is ook grotendeels overtuigd van mei. In een gesprek met Cointelegraph zegt hij dat de kans 70% is dat de SEC goedkeuring geeft in mei.

De SEC moet vóór 23 mei beslissen over verschillende Ethereum ETF-aanvragen.

Financiële grootmachten BlackRock, Fidelity en Ark Invest behoren al tot de instellingen die zich hebben aangemeld voor spot Ethereum ETF’s.

Futures op CME zijn er al

Gautam Chhugani, directeur van beleggingsadviesbureau Bernstein, schreef gisteren in een onderzoeksrapport: ‘Nu Ethereum futures ETF al live is en Ethereum futures op CME worden verhandeld, zou dezelfde reden voor ETF-spotgoedkeuring moeten gelden.’

Eerder deze week schreven analisten van Standard Chartered in een artikel ‘dat de SEC uiteindelijk waarschijnlijk spot ETH ETF’s zal toestaan’ omdat Gensler Ethereum niet eerder heeft vermeld onder de munten en tokens die het bureau als effecten beschouwt.

Andere zijn voorzichtiger. Leah Wald, CEO van Valkyrie zegt tegen Coindesk: ‘Het heeft veel tijd gekost om de SEC op zijn gemak te stellen met Bitcoin ETF’s. We hebben nog veel werk te doen om het agentschap op zijn gemak te stellen over Ethereum.’

In de afgelopen maanden is Bitcoin hard gestegen. De markt was in de greep van een eventuele goedkeuring van de Bitcoin ETF. Als dit een opmaat is voor wat Ethereum kan verwachten, dan kunnen dit een paar mooie maanden worden voor Ether.

The post Wordt dit de volgende hype? Ethereum ETF verwacht in mei 2024 appeared first on BLOX | Nieuws.