We zijn benieuwd hoe lang Bitcoin zich aan zijn goede voornemen houdt om alleen maar te stijgen. Vanaf 1 januari is de koers met 39% gestegen en dat is sinds 2013 niet meer gebeurd, toen steeg Bitcoin met 44%.

Vandaag staat Bitcoin koers stil

Voor we de koersgeschiedenis van Bitcoin er bij pakken, kijken we eerst even naar vandaag. De actuele Bitcoin koers van het moment van schrijven is 21.107,90 euro. De afgelopen 24 uur is de Bitcoin prijs met een verwaarloosbare 0,01% gestegen, dit is een stijging van 1,56 euro.

Hierboven de grafiek van de afgelopen 24 uur. Ook al lijkt dit etmaal saai als je de begin- en eindstanden naast elkaar legt, gedurende de dag is er altijd wel wat actie.

Bitcoin heeft zijn beste start van het jaar sinds 2013. De prijs van de grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie is deze maand met 39% gestegen, en dat lijkt te komen doordat de Amerikaanse dollar zwakker wordt.

Amerikaanse investeerders kopen Bitcoin

Als deze hypothese klopt, dan is het aannemelijk dat de prijsstijging voornamelijk wordt veroorzaakt door Amerikaanse kopers. Die mening heeft ook Markus Thielen, hoofdonderzoeker en strategie bij Matrixport. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief en vandaag kijkt hij naar de rol van Amerikaanse kopers:

‘Bitcoin is sinds het begin van het jaar met 40% gestegen en hiervan is 35 procentpunten van die rendementen tijdens handelsuren in de VS. Dit betekent dat Amerikaanse investeerders voor 85% hebben bijgedragen aan de stijging.’

Thielen denkt dat dit voornamelijk institutionele investeerders zijn. ‘We interpreteren dit als een duidelijk signaal dat Amerikaanse instellingen op dit moment kopers van bitcoin zijn.’

Bitcoin in januari

In de grafiek hieronder zie je dat Bitcoin deze maand een rendement heeft opgeleverd van 38,5%. De maand is nog niet voorbij, dus zoals de Amerikanen zeggen: Fingers crossed

Bron: coinglass.com/today

Januari is over het algemeen geen supermaand. Zes van de elf weergegeven maanden kleuren rood, maar aan de andere kant, als januari groen is, dan is het groen met dubbele cijfers.

De tabel laat ook weinig los over wat de prestaties van januari kunnen zeggen over februari. Het enige wat een zekerheid lijkt is dat als januari rood is, dan is februari sowieso groen. Maar daar heb je nu niets aan.

Een scenario van 2013 of 2021 is natuurlijk wenselijk en zou Bitcoin weer richting een all time high kunnen brengen. Maar de meeste analisten verwachten niet dat Bitcoin daar al toe in staat is in deze fase van de markt.

Normaal gesproken kan er pas gesproken worden over nieuwe koersrecords nadat de beloningen van miners gehalveerd zijn. Dat gebeurt elke vier jaar en de volgende halvering zal ergens in de eerste helft van 2024 plaatsvinden.

Markt wil weer Bitcoin

De BTC Fear and Greed Index, die werkt als een indicator van het beleggerssentiment ten opzichte van Bitcoin, zat enkele maanden vast in het gebied van ‘Fear’ of ‘Extreme Fear.’ De markt was angstig vanwege de aanhoudende koersdalingen en de vele schandalen en faillissementen.

Bron: https://alternative.me/crypto/fear-and-greed-index/

Januari lijkt de trend te hebben veranderd. Vandaag wijst de uhmm.. wijzer op een score van 55, ofwel ‘Greed.’ Als je greed letterlijk vertaalt dan is het hebberigheid, maar gulzigheid is hier beter op zijn plek.

De laatste keer dat deze index op 55 stond, was ongeveer tien maanden geleden.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Wordt dit de beste januari voor Bitcoin ooit? appeared first on BLOX | Nieuws.