Ripple werd jarenlang geplaagd door de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), maar de dagen van ellende lijken voorbij voor het crypto-bedrijf. Op 8 en 9 november organiseert het bedrijf nu het Ripple Swell evenement en 8 november kan weleens de belangrijkste dag in de geschiedenis van het bedrijf worden.

De geruchten gaan namelijk dat Ripple op die dag hun beursnotering aan de Nasdaq zal aankondigen.

Ripple naar de beurs

Er gaan al lange tijd geruchten rond dat Ripple naar de beurs gaat en 8 november kan weleens de dag worden waarop dat nieuws transformeert van een gerucht naar een feit. Als dat inderdaad het geval is, dan zou XRP, de token van het bedrijf, weleens een gigantische stijging kunnen doormaken.

De timing van dit evenement is in ieder geval fantastisch voor Ripple. De rechtszaak met de SEC lijkt gewonnen, de bitcoin koers gaat al tijden door het dak, er lijkt een Spot Bitcoin ETF aan te komen en een beursnotering zou wat dat betreft de kers op de taart zijn voor XRP.

Recent kondigde het bedrijf de zoektocht naar een communicatie-manager voor de grote aandeelhouders aan, wat de geruchten omtrent de beursnotering natuurlijk alleen maar extra aanzwengelt.

Central Bank Digital Currency en Ripple

Centrale banken over de hele wereld zijn op dit moment ook veel bezig met de digitalisering van hun fiatmunten. Ripple zou in theorie een centrale rol kunnen spelen in die financiële revolutie met hun software die in principe gemaakt is voor banken (wat ook de reden is dat veel bitcoiners het project geen warm hart toe dragen).

Dit is wat Ripple een vreemde eend in de bijt maakt in de crypto-industrie. Waar bitcoin gebouwd is als antwoord op het traditionele financiële systeem, lijkt Ripple juist gemaakt om het te versterken.

Dat niet iedere bitcoiner het daarmee eens is, betekent natuurlijk niet dat het geen goede investering kan zijn. Investeerders die vanaf het begin bij Ripple zijn geweest hebben gigantische winsten geboekt door de jaren heen, al staat de koers de laatste jaren wat stil.

Op het moment van schrijven presteert Ripple wel sterk en staat er voor de afgelopen zeven dagen een plus van 9,79 procent op de borden; wat een koers van 0,6033 dollar en een market cap van 32,34 miljard dollar oplevert.


The post Wordt 8 november de belangrijkste dag in de geschiedenis van Ripple? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.