Vorig jaar kon je er natuurlijk niet omheen. AI was werkelijk overal en elke derde persoon op LinkedIn probeerde je een PDF aan te smeren met de beste prompts voor ChatGPT. Boeken zijn geschreven (waarschijnlijk door AI) over hoe kunstmatige intelligentie onmisbaar wordt voor bedrijven. Ook crypto ontkomt er niet aan.

De groei van AI in crypto weerspiegelt de populariteit van kunstmatige intelligentie bij normale mensen, maar laat ook zien dat er geloof is in potentiële toepassingen in finance.

Fetch.ai stijgt 12%

BLOX biedt Fetch.ai, een crypto die ook iets met artificial intelligence doet. En laat de koers van die coin vandaag nou net 12% gestegen zijn.

Fetch.ai is op dit moment 0,6720 euro waard. In de afgelopen 24 uur is de Fetch.ai koers met 12,02% gestegen. Op dit moment zijn er iets meer dan 1 miljard FET in omloop, met een marketcap van 688 miljoen euro. Hiermee staat de munt op de 89e plek van alle crypto’s.

Wat doet Fetch.ai?

Fetch.ai is opgericht in 2017 en waren er dus vroeg bij. Hun crypto is sinds maart 2019 te verhandelen via een fundraiser op Binance. Maar wat doet Fetch.ai? Dat kunnen ze het beste zelf uitleggen:

Ze omschrijven zichzelf als een laboratorium voor kunstmatige intelligentie (AI) dat een open, toestemmingsloos, gedecentraliseerd machine learning-netwerk bouwt met een crypto-economie.

‘Fetch.ai democratiseert de toegang tot AI-technologie met een toestemmingsloos netwerk waarop iedereen verbinding kan maken en toegang kan krijgen tot beveiligde datasets door autonome AI te gebruiken om taken uit te voeren die gebruikmaken van het wereldwijde datanetwerk.’

Maakt het echt uit wat ze doen? Als de bullrun begint zijn mensen op zoek naar mooie verhalen en een AI in combinatie met crypto is an sich al een goed te verkopen verhaal. Giet hier een blockchainsausje overheen (en plak er een NFT op) en je hebt alle hypes van de laatste 10 jaar gecombineerd.

The post Wordt 2024 het jaar van AI in crypto? Fetch.ai stijgt 12% appeared first on BLOX | Nieuws.