De maand september is door de geschiedenis van Bitcoin geen positieve maand geweest voor de koers. Slechts tweemaal in de geschiedenis wist de Bitcoin koers een stijging te noteren in de maand september (2015 en 2016). In alle andere jaren waren het de bears die de maand domineerden.

Bitcoin in september

Het is nog een paar dagen wachten, maar september staat alweer bijna voor de deur. Hoog tijd dus om een vooruitblik te doen op die maand, door de resultaten uit het verleden er eens bij te pakken voor de Bitcoin koers.

De bovenstaande grafiek van Coinglass toont de prestaties van Bitcoin in september. Wat meteen opvalt is hoe donker de septembermaand kleurt ten opzichte van andere maanden.

In 2014 en 2019 moest Bitcoin in de maand september zelfs 19,01 en 13,38 procent van zijn koerswaarde inleveren. Het is te hopen dat we ditmaal een septembermaand krijgen als in 2015 of 2016, want anders kan het nog weleens lastig worden voor onze favoriete digitale munt.

Hoe zal Bitcoin presteren in september 2023?

Het is lastig te voorspellen wat de Bitcoin koers zal doen in september 2023. Na de stevige correcties van afgelopen week is het sentiment negatief en verwachten veel mensen meer koersdalingen. Dat sentiment wordt ondersteund door de macro-economische situatie, die ook niet in het voordeel van Bitcoin is.

Aan de andere kant komt de Bitcoin Halving eraan (april 2024) en dat is meestal een bullish ontwikkeling voor Bitcoin. Op dat moment halveert de beloning die Bitcoin miners ontvangen voor het produceren van een nieuw blok.

Momenteel ligt die beloning nog op 6,25 Bitcoin per blok, maar in april zal dat nog maar 3,125 Bitcoin per blok zijn. Daarmee halveert dus in feite de inflatie van Bitcoin en dat is een bullish ontwikkeling.

De maand april is alleen nog ver weg, waardoor de kans klein lijkt dat we daar in september al door zullen stijgen. Ook de Spot Bitcoin ETF van BlackRock lijkt pas in 2024 een kans te hebben om de markt te betreden.

Stap over naar BLOX, jouw veilige en voordelige alternatief

Eenvoudig, veilig én voordelig traden? Bij BLOX handel je tegen 0,25% transactiekosten en stort je gratis crypto naar je account. Heb jij nog funds op andere platforms staan? Met de gratis overstapservice van BLOX zet je je coins binnen een paar minuten over. Zo bewaar je al je crypto veilig en overzichtelijk op één plek. Ontdek het in de app!


Stap gratis over op BLOX ➜

The post Wordt 2023 de derde groene september in de geschiedenis van Bitcoin? appeared first on BLOX | Nieuws.