Het begint al bijna normaal te worden: Bitcoin ETF’s. Er zijn inmiddels 11 van dit type financiële producten gelanceerd in de Verenigde Staten en er is genoeg tijd verstreken om betekenisvolle cijfers over de beginperiode te delen.

Miljarden dollars naar Bitcoin ETF

Volgens persbureau Reuters is in de eerste drie handelsdagen maar liefst 1,9 miljard dollar ingelegd. Dit is meer dan de eerste drie dagen van de ProShares Bitcoin Strategy ETF in 2021, die toen een recordbedrag van 1,2 miljard dollar ophaalde.

De eerste goud ETF haalde in de eerste drie dagen na de lancering in 2004 ongeveer 1,13 miljard dollar op.

Grayscale lekt geld

De meeste beleggingen in de huidige Bitcoin ETF’s kwamen van grote fondsen, zoals BlackRock en Fidelity. Het is nog niet duidelijk of deze instroom zich zal voortzetten in de komende weken.

Volgens de Geldpers is de ene ETF de andere niet: ‘BlackRock en Fidelity zitten allebei de in “miljardairs club” en bezitten inmiddels voor meer dan $1 miljard aan bitcoin. Alleen Grayscale blijft de Bitcoin koers pijnigen. Ook gisteren stroomde er weer voor ruim $500 miljoen uit GBTC.’

Hoelang blijft hype?

Marktdeelnemers zijn benieuwd of de ETF’s, die de koers van bitcoin volgen, particuliere en institutionele beleggers blijven aantrekken. Sommige analisten voorspellen dat de kapitaalstromen tegen het einde van het jaar tussen de 50 en 100 miljard dollar kunnen oplopen.

‘De lanceringen hebben de hype tot nu toe bijna waargemaakt,’ zegt Todd Sohn, ETF-analist bij Strategas. ‘De volgende vraag is: hoe lang blijven de beleggers geïnteresseerd? Hoe zullen de stromen er over zes maanden of over zes jaar uitzien?’

Hoe verhoudt Bitcoin ETF zich tot andere ETF’s?

In het volgende overzicht zien we de prestaties van de Spot Bitcoin ETFs ten opzichte van alle ETFs op de wereld. Na vier dagen staan er twee in de top 5 en drie in de top 10.

De Geldpers concludeert: ‘Bitcoin doet echt mee met de grote jongens.’

The post Worden Bitcoin ETF’s een blijvend succes? Nu al bijna 2 miljard dollar geïnvesteerd appeared first on BLOX | Nieuws.