Iedereen maakt fouten en mist kansen, maar de een is kostbaarder dan de andere. Een clip uit het Amerikaanse tv-programma Million Dollar Listing New York laat een gesprek tussen een koper en verkoper zien.

De koper biedt 50 duizend Bitcoin voor een appartement van 13 miljoen dollar (12,2 miljoen euro). En, je raadt het al, de verkoper weigert en wuift het bod weg. Tegen de huidige Bitcoin koers zijn die coins meer dan 3 miljard euro waard. Wow.

Bitcoin als betaalmiddel

In het programma Million Dollar Listing New York, waarin makelaars de meest exclusieve appartementen van New York proberen te verkopen, kwam een wel heel bijzondere situatie voor.

In een aflevering uit juli 2015 bood een potentiële koper aan om een appartement van maar liefst 12,2 miljoen euro te betalen met Bitcoins.

Bitcoins waren toen nog een relatief onbekend fenomeen, en de makelaar, Ryan Serhant, was dan ook verrast door het voorstel. De koper wilde 50.000 Bitcoins neerleggen. De koers op die dag was ongeveer 260 euro, dus het totale bod kwam uit op 13 miljoen euro, maar dan in Bitcoin.

Serhant twijfelde zelfs of het legaal was, maar legde het bod toch voor aan de verkoper. Die reageerde helaas voor hem niet enthousiast en wees het aanbod af.

Hij zou miljardair zijn

In 2015 was Bitcoin met een waarde van 260 euro nog lang geen mainstream betaalmiddel. Tegenwoordig schommelt de koers rond de 60 duizend euro per Bitcoin. Dat betekent dat diezelfde 50 duizend Bitcoins nu zo’n 3 miljard euro waard zijn!

Bitcoin in 2015

Achteraf praten is natuurlijk makkelijk. Dit was nog voor de laatste twee bullruns. Eigenlijk bereikte Bitcoin het grote publiek pas vanaf de bullrun van 2016/2017.

Vergelijk het met een of andere altcoin die nu een beetje bekend aan het worden is. Zou jij je huis nu bijvoorbeeld verkopen voor een zak met Solana?

The post Woningverkoper weigert 50 duizend Bitcoin, had hij geaccepteerd? Dan was hij nu miljardair appeared first on BLOX | Nieuws.