De Cosmos-gemeenschap heeft gestemd om ‘gerepliceerde beveiliging’ toe te voegen aan hun blockchain. Deze upgrade, genaamd v9-Lamba, gaat live op 15 maart 2023, ergens rond 09:00 uur in de ochtend.

Nodes delen met 8 blockchains

Het voegt een nieuwe beveiligingsfunctie toe aan het Cosmos-ecosysteem, waardoor blockchains hun nodes kunnen delen voor een betere beveiliging.

Er zijn acht blockchains die overwegen om deze functie te gebruiken, waaronder Neutron, PolymerDAO, Duality, Stride, Simply Staking, FairBlock en Comdex. Deze functie verdeelt tot 25% van de kosten van de blockchains onder de Cosmos-stakers, waardoor er extra opbrengst mogelijk is.

Dit kan dus een positief effect hebben op de jaarlijkse opbrengst van Atom-houders, wat meer gebruikers kan motiveren om ATOM te kopen en te staken. Het Cosmos-ecosysteem is de afgelopen jaren sterk gegroeid en door de nieuwe upgrade kunnen blockchains profiteren van de liquiditeit in het Cosmos-ecosysteem.

Op dit moment krijg je 7% op jaarbasis als je Cosmos (ATOM) staket via crypto app BLOX.

De implementatie van gedeelde nodes kan leiden tot een goed geïntegreerd DeFi-ecosysteem op Cosmos en het kan van de crypto ATOM een betrouwbaar onderpand maken. Althans, dat is het idee.

Wat is Cosmos en Atom?

ATOM is een cryptocurrency die wordt gebruikt als het native token van het Cosmos-netwerk. Cosmos is een gedecentraliseerd blockchain-ecosysteem dat verschillende soorten blockchains en applicaties met elkaar verbindt. Het Cosmos-netwerk is ontworpen om interoperabiliteit tussen verschillende blockchain-netwerken mogelijk te maken, waardoor het gemakkelijker wordt om gegevens en waarde tussen hen uit te wisselen.

Het stelt ontwikkelaars ook in staat om hun eigen aangepaste blockchain-applicaties te bouwen met behulp van het Cosmos-SDK-framework. Atom fungeert als het basis-token van het Cosmos-netwerk en wordt gebruikt voor beveiliging, governance en het faciliteren van transacties en communicatie tussen de verschillende blockchains die op het Cosmos-netwerk zijn aangesloten.

In de toekomst komen er nog meer updates waan, waaronder de introductie zijn van relay fees. Relayers zijn nodes op het Cosmos-netwerk die transacties via het protocol mogelijk maken. Ondanks hun relevantie voor het netwerk worden ze echter niet gestimuleerd om transacties op het netwerk uit te voeren en halen ze dus niet het maximale uit hun coins.

Met de toevoeging van relay-vergoedingen aan het protocol, zouden de nodes worden gestimuleerd om op het Cosmos-netwerk te blijven. Deze relaisvergoedingen kunnen ook nieuwe gebruikers naar het netwerk lokken die op zoek zijn naar nieuwe manieren om inkomsten te genereren.

Koers van ATOM heeft goed 2023

Sinds het begin van het jaar 2023 is de koers van cryptocurrency ATOM met 19% gestegen, wat veel beleggers en investeerders hoopvol stemde. Helaas is de afgelopen week de koers met 8% gedaald als gevolg van de volatiliteit op de markt.

Deze daling is het gevolg van de chaos op de cryptocurrency-markt. Verschillende cryptocurrency’s zijn de afgelopen dagen met dubbele cijfers gedaald als gevolg van nieuws over regelgeving, maar vooral doordat een grote bank is omgevallen.

Hoewel de daling van ATOM de afgelopen week ongetwijfeld teleurstellend is, moeten beleggers zich ervan bewust zijn dat de cryptocurrency-markt vaak volatiel is en snel kan veranderen. Hoewel er geen garantie is dat de koers van ATOM snel zal stijgen, kan het nog steeds een waardevolle investering zijn voor degenen die op de lange termijn denken.

In de toekomst zal het interessant zijn om te zien hoe ATOM zich zal blijven ontwikkelen en hoe het Cosmos-netwerk zal bijdragen aan de verdere groei en ontwikkeling van de cryptocurrency-markt. Het delen van nodes kan vooral voor kleinere blockchains helpen bij de beveiliging.

The post Woensdag 15 maart grote dag voor Cosmos en crypto Atom appeared first on BLOX | Nieuws.