Heeft Solana de wind weer eens mee? De SOL-blockchain behaalde eerder deze week, op 2 oktober, een nieuw hoogtepunt. Volgens gegevens van DeFillama heeft het netwerk zijn hoogtepunt van dit jaar behaald wanneer het gaat om ‘Total Value of assets Locked’ (TVL). Het netwerk meldt dat er momenteel iets meer dan 330 miljoen euro aan ‘gestakete’ activa is ingelegd op het netwerk.

SOL klimt omhoog in de top 10

De cryptocurrency-markt zag onlangs een opleving, die leidde tot prijsstijgingen voor veel cryptomunten.

Daarbij viel SOL op met een opmerkelijke prijsstijging: in de afgelopen 7 dagen kroop de munt naar meer dan 20% in de plus.

Met deze prestatie overtreft Solana zowel Dogecoin (DOGE) als Cardano (ADA) in marktkapitalisatie. Daarmee stelt het netwerk zijn positie veilig als de 8e grootste cryptocurrency ter wereld.

Een veranderende trend

De groei is een opmerkelijke verandering ten opzichte van de trend van vorig jaar. In 2022 vertoonde Solana’s DeFi-TVL namelijk een daling. Deze trend werd beïnvloed door de afnemende waarde van SOL en de bearmarkt waar de meeste coins mee worstelen. Zorgen over banden van het project met het failliete FTX droegen verder bij aan deze daling. 

Dit jaar maakte het netwerk echter enige groei door. Zo zag het zijn TVL stijgen van zo’n 200 miljoen euro naar het huidige niveau – een stijging van bijna 40%. Ook boekte het netwerk progressie op het gebied van zijn beruchte frequente storingen: in juli meldde Solana slechts 1 storing in heel het jaar tot dusver.

Ondanks alles, blijft Solana’s TVL momenteel aanzienlijk lager dan het hoogste niveau ooit – bijna 10 miljard euro in de bullmarkt van 2021. In die tijd werd de Solana blockchain veelgeprezen als een geduchte ‘Ethereum-killer’. 

Groei en adoptie

Het SOL-ecosysteem geniet dit jaar aanzienlijke groei: zo heeft het samenwerkingen met Visa, Shopify en andere grote traditionele instellingen weten te verwerven. Toch blijft het blockchain-netwerk grote uitdagingen tegenkomen. 

Solana’s SOL-token was bijvoorbeeld een van de talloze digitale activa die de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) als effecten classificeerde in haar juridische stappen tegen grote cryptocurrency-beurzen. Deze classificatie leidde tot de onmiddellijke delisting van SOL door verschillende handelsplatforms zoals bijvoorbeeld Revolut. 

SOL weer in de plus? 

SOL lijkt nog steeds onder aanzienlijke verkoopdruk te staan. Dit omdat de rechtbank heeft ingestemd met de verkoop van de digitale activa van de failliete cryptobeurs FTX, waaronder een positie van bijna 1 miljard euro in SOL. 

Op het moment van schrijven wordt SOL verhandeld rond de 22 euro.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Wind mee voor Solana? SOL streeft Dogecoin en Cardano voorbij appeared first on BLOX | Nieuws.