Altijd al in een zonovergoten land willen wonen waar je met Bitcoin kan betalen? El Salvador verstrekt 5.000 gratis paspoorten aan ervaren professionals, waaronder wetenschappers, filosofen en kunstenaars.

El Salvador op het journaal

El Salvador heeft de laatste jaren een paar keer het nieuws gehaald in Nederland. De eerste keer natuurlijk omdat het land in Midden-Amerika een wel heel bijzonder betaalmiddel accepteert: Bitcoin.

Daarnaast haalde El Salvador het nieuws omdat het ze gelukt is om met harde maatregelen het bendegeweld tot een nulpunt te brengen. De politie pakte simpelweg iedereen op die ook maar iets met de bendes te maken had.

Twee maanden geleden berichtte onze media dat president Bukele ontzettend populair is en daarom is herkozen. Diezelfde president tweette dat El Salvador 5000 paspoorten gratis wil weggeven aan iedereen die kan bijdragen.

Bukele legde uit dat het geen probleem is om 5.000 buitenlanders een El Salvadoraans paspoort met stemrecht te geven, aangezien dit minder dan 0,1% van de bevolking van het land vertegenwoordigt. Hij benadrukte vervolgens het potentieel om bij te dragen aan de ontwikkeling van El Salvador.

Geen belastingen en tarieven voor nieuwkomers

Als aanvulling op de lijst met voordelen benadrukte Bukele dat zijn regering verplicht is de gezinnen van programmawinnaars te faciliteren. Zo hoeven de nieuwe paspoorthouders geen belasting te betalen als ze hun familie en spullen willen verhuizen naar El Salvador. Denk hierbij ook aan ‘commerciële waardeartikelen zoals apparatuur, software en intellectueel eigendom.’

We kunnen ons voorstellen dat dit voor wrijving zorgt bij Nederlanders die juist willen zien dat immigranten niets in de schoot geworpen krijgen.

Maar stel dat deze morele wroeging te overbruggen is, en je de stap maakt naar El Salvador, dan is het genieten geblazen. Deze week is het ‘s nachts 22 graden, en overdag gemiddeld 33 graden.

Een beroemd nationaal monument is Bitcoin Beach, gelegen in het El Zonte-gebied in het departement La Libertad. Dit strand staat volledig in het teken van Bitcoin. Het prachtige uitzicht wordt omringd door lokale handelaren die Bitcoin- of Bitcoin Lightning-betalingen accepteren.

The post Win een van 5000 gratis paspoorten voor Bitcoin land El Salvador appeared first on BLOX | Nieuws.