Cryptocurrency Tron (TRX) is vandaag met 12% gestegen en dat lijkt te komen door een aankondiging van voorman Justin Sun. Hij liet weten dat Tron nu gebruik maakt van BitTorrent om verbinding te maken met Ethereum.

Bruggen bouwen met BitTorrent

Justin Sun deelde de aankondiging op Twitter. Hij zegt dat Tron via een digitale brug van BitTorrent verbonden is met Ethereum. Dat betekent dat Tron toegang heeft tot al de handel en waarde die op Ethereum aanwezig is. Zo zou een decentrale beurs op Ethereum nu ook assets van de Tron blockchain aanbieden.

Ethereum is momenteel het grootste DeFi-ecosysteem, met een totale waarde van meer dan 800 protocollen aan activa van meer dan 80 miljard dollar.

De BitTorrent Bridge zou met succes een snelle en gemakkelijke verplaatsing van activa tussen Ethereum Virtual Machine (EVM)-compatibele blockchains en Tron mogelijk maken. De brug vergroot de liquiditeit van TRON’s native cryptocurrency TRX.

koers tron trx van BLOX

Overname BitTorrent door Justin Sun

Justin Sun is de oprichter van de TRON Foundation, een blockchain-platform dat zich richt op gedecentraliseerde applicaties en het creëren van een gedecentraliseerd internetecosysteem.

In juli 2018 heeft Sun BitTorrent overgenomen, bekend van het illegaal downloaden van films en muziek (dat deden we voordat streamen betaalbaar werd).

Sun heeft BitTorrent geïntegreerd met het TRON-netwerk, wat heeft geleid tot de ontwikkeling van het BitTorrent Token (BTT) en het BitTorrent Speed-platform. BitTorrent Speed maakt gebruik van blockchain-technologie en het TRON-netwerk om gebruikers in staat te stellen BTT-tokens te verdienen door bandbreedte en bronnen beschikbaar te stellen voor het delen van bestanden.

Blij voor Hong Kong en China

De ondernemer is geboren in China, en is blij dat Hong Kong cryptohandel onder particulieren weer toe staat. Sun noemt dit ‘een zeer grote stap voor crypto in China.’ Hij voorspelde ook dat Huobi binnen 6 tot 12 maanden een licentie in Hong Kong kan krijgen. De exchange heeft vorige week al een aanvraag ingediend om virtual asset service provider (VASP) te worden.

Investeren in Tron? Dat kan via BLOX, de crypto-app van Nederland.

The post Wie kent deze nog? BitTorrent zorgt voor stijging crypto van 12% appeared first on BLOX | Nieuws.