BitBoy, in het echt Ben Armstrong, heeft een beruchte naam opgebouwd in de cryptowereld. Recent heeft hij een criticaster aangeklaagd omdat hij zogenaamd 75.000 dollar aan inkomsten zou hebben verloren.

Spraakmakende video’s van BitBoy Crypto

De video’s van BitBoy hebben ontzettend spectaculaire titels en klikbeet afbeeldingen. De video’s gaan over de markt, nieuws en bevatten ook interviews met andere bekenden uit de cryptowereld.

Zo heeft Armstrong interviews gehad met HEX-oprichter Richard Heart, evenals John McAfee, TRON’s Justin Sun, Cardano-oprichter Charles Hoskinson en NBTV’s Naomi Brockwell.

BitBoy verzwijgt promotionele content

Onlangs werd BitBoy beschuldigd van oplichting of misleiding van zijn kijkers, aangezien er meerdere bewijzen zijn opgedoken die suggereren dat hij de betaalde promotionele content in zijn video’s niet heeft bekendgemaakt.

ZachXBT ontdekte de advertentieprijzen van BitBoy Crypto door te doen alsof hij een project had dat hij op het kanaal van BitBoy wilde promoten. Hoewel een BitBoy-vertegenwoordiger beweerde dat een team alle sponsors zorgvuldig onderzoekt, ging het voor ZachXBT wel heel makkelijk. Een vertegenwoordiger van BitBoy deelde simpelweg zijn prijzen en vroeg om betaling.

ICO’s en NFT’s waardeloos

BitBoy heeft er een handje van om video’s te verwijderen die niet goed uitpakken. Denk aan video’s over projecten die uiteindelijk oplichterij bleken te zijn, of waarvan de koers met 99% zakte. Gelukkig onthoudt het internet alles.

Volgens het onderzoek van ZachXBT hebben verschillende van de ICO’s en NFT’s die BitBoy promootte, nul bieders gekregen, of hebben ze biedingen van minder dan 1% van wat ze waard waren op het moment van zijn promotie.

ZachXBT volgde de ROI voor elke moonsho -video die BitBoy in 2021 maakte. De meeste crypto’s en tokens vertoonden aanzienlijke verliezen. Een heeft zelfs 95,56% in waarde verloren. ZachXBT zegt dat vermoedelijk betaalde promoties het slechtst presteerden voor investeerders, en dat geen van de tokens 100x steeg zoals BitBoy oorspronkelijk suggereerde.

Ondanks de overdreven zelfverzekerde taal die in zijn videotitels wordt gebruikt, heeft BitBoy ook herhaaldelijk niet kunnen voorspellen of de prijs van bitcoin omhoog of omlaag zou gaan. De bevindingen van ZachXBT bewijzen dat het gebruik van BitBoy-investeringsaanbevelingen juist tot verlies kan leiden.

BitBoy Crypto klaagt andere criticaster aan

Een andere YouTuber genaamd Erling Mengshoel, Jr., zei dat BitBoy eind 2021 in een video een scam promotte. BitBoy reageerde door een rechtszaak wegens laster aan te spannen en beweerde dat hij 75.000 dollar aan inkomsten had verloren door de video van Mengshoel.

Menghshoel vroeg op Twitter of de crypto-community kon helpen met een crowdfund om de juridische kosten te dekken. Hij kreeg veel donaties en crypto-analist Cobie doneerde zelfs 100.000 dollar in USDC. Maar het lijkt er op of BitBoy de aanklacht heeft teruggetrokken.

De beschuldigingen tegen BitBoy gaan niet alleen over onbenoemde promoties. Hij is ook betrapt op het plagiaat van andermans content, waarna hij zijn scenarioschrijver de schuld gaf.

Mocht je zin en tijd hebben om even te smullen, in onderstaande video vallen YouTubers Chico Crypto en BitBoy elkaar verbaal aan. Chico beschuldigt BitBoy dat hij beginnende crypto-gebruikers probeert over te halen om te leverage traden.

The post Wie is BitBoy Crypto en wat is de controverse rondom zijn YouTubekanaal? appeared first on BTC Direct | Nieuws.