Recente data toont opvallende bewegingen binnen de wallets van Shiba Inu (SHIB) whales, zo valt te lezen op U.Today. Waarom deze grote spelers plotseling massaal hun tokens verplaatsen zonder merkbare prijsveranderingen, is voor velen een raadsel.

Explosieve toename in uitstroom

Binnen een tijdsbestek van slechts 24 uur is er een opmerkelijke stijging van 400% waargenomen in de uitstroom van SHIB-tokens bij de grootste houders. Op een enkele zaterdag steeg dit aantal van 53,81 miljard naar maar liefst 208,28 miljard SHIB, blijkt uit data van IntoTheBlock. Wat het geheel nog mysterieuzer maakt, is het feit dat de prijs van de token stabiel bleef.

Daling van dagelijkse instroom

Tegelijkertijd met de uitstroom zagen we een scherpe daling in de dagelijkse instroom naar deze grote wallets. Waar eerst nog sprake was van een instroom van 4,66 biljoen tokens, was dit aantal gereduceerd tot een schamele 271,32 miljard in dezelfde periode. Deskundigen vermoeden dat deze opmerkelijke bewegingen te maken kunnen hebben met verplaatsingen van tokens tussen beurswallets. Dit zou mogelijk in scène zijn gezet door de beurzen zelf.

Centrale houders van Shiba Inu

Het merendeel van de SHIB-tokens, zo’n 623 biljoen inclusief het burn-adres, wordt bewaard in de wallets van deze whales. Veel van deze wallets zijn in handen van grote centrale beurzen. De stabiliteit van de SHIB-prijs ondanks de grote uitstroom wijst mogelijk op gecoördineerde acties door deze centrale entiteiten. Dit roept wel vragen op over de mogelijke invloed en impact van deze grote houders op de stabiliteit van de markt.

Conclusie

De recente bewegingen en de concentratie van SHIB-tokens in een klein aantal wallets zet de discussie over marktstabiliteit en invloed van grootbezitters weer op scherp. Wat de exacte reden ook is achter deze bewegingen, het is duidelijk dat de wereld van cryptocurrency vol verrassingen zit.

The post Whales zorgen voor opschudding rond Shiba Inu, miljarden SHIB-tokens verschoven appeared first on BLOX | Nieuws.