Drie gigantische Ethereum whales vonden het blijkbaar hoog tijd om hun kapitaal van de beurzen af te halen. In een kleine week tijd haalden zij voor 150 miljoen dollar aan Ethereum (ETH) van Binance en Kraken af. De opnames bij Binance zijn mogelijk het gevolg van de problemen die het beursplatform momenteel heeft met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Alledrie de adressen zijn gloednieuwe wallets volgens het on-chain analysebedrijf Loononchain.

Wat is er gebeurd?

We kunnen nooit precies zeggen wat hier aan de hand is, omdat het onmogelijk is om te weten of het om één, twee of drie entiteiten gaat. Het kan ook zijn dat we te maken hebben met één whale die zijn tokens naar meerdere wallets transporteerde.

Opvallend is wel dat het voor iedere wallet om een serie van transacties ging, waardoor de kans groter is dat het om meerdere whales gaat. De eerste whale haalde in zijn transactie 35.860 Ethereum weg bij Binance in een serie van meerdere transacties.

Die Ethers dragen een waarde van ongeveer 64 miljoen dollar. De volgende whale trok 27.000 Ethereum weg bij Binance, wat goed is voor 48 miljoen dollar. Daarna trok diezelfde of een andere whale nog 23.660 Ethereum weg bij Kraken, wat goed is voor ongeveer 42 miljoen dollar.

De exacte reden voor de transacties is niet duidelijk, maar mogelijk wil(len) de whale(s) het heft in eigen handen nemen en hun munten weghalen bij de beurzen. Dat is uiteindelijk ook waarom Satoshi Nakamoto in 2009 met de technologie op de proppen kwam.

Goed voor Ethereum

Wat we wel kunnen zeggen is dat dit soort transacties in principe een goede zaak zijn voor Ethereum. Hoe minder Ethers er op de beurzen aanwezig zijn, hoe beter dat is voor de koers. Minder Ethereum op de beurzen betekent simpelweg dat er minder tokens beschikbaar zijn voor de vrije verkoop.

Zodoende is dit een zeer positieve ontwikkeling, met name in combinatie met de koersstijgingen die we op dit moment zien. Over de afgelopen 24 uur steeg de Ethereum koers met 4,86 procent naar de huidige koers van 1.810 dollar.

Met die koers tikt Ethereum binnen op een market cap van 217 miljard dollar en dat betekent dat de totale marktwaarde van Ether momenteel groter is dan die van alle altcoins bij elkaar. Bitcoin is natuurlijk nog een stuk groter met zijn market cap van 560 miljard dollar.

The post Whales nemen 150 miljoen dollar aan Ethereum op van de beurzen appeared first on BLOX | Nieuws.