De grotere vissen in de crypto-zee stappen momenteel massaal in stablecoins, zo blijkt uit nieuwe data van het populaire analysebedrijf Samtiment. Vooral whales en sharks – adressen met 100.000 tot 10 miljoen dollar aan stablecoins – kopen de laatste dagen agressief stablecoins bij. Volgens Santiment verzamelen ze hiermee droog poeder om opnieuw in te stappen als de Bitcoin koers verder daalt.

Droog poeder

Ongeveer zes weken geleden bereikte de hoeveelheid DAI-stablecoins in handen van de whales en sharks een lokaal dieptepunt. Sindsdien is de hoeveelheid stablecoins in handen van deze entiteiten behoorlijk toegenomen. Dat betekent dat zij vooral crypto verkocht hebben tijdens de stijgingen van de afgelopen weken en nu aan de zijlijn afwachten op lagere koersen.

DAI is een decentrale stablecoin die op dit moment op de vierde plaats terug te vinden is in deze markt. In maart verloor DAI heel even zijn koppeling met de Amerikaanse dollar als gevolg van de voorzichtige bankencrisis in de Verenigde Staten.

Destijds viel de koers van de munt terug naar 0,881 dollar per stuk. Inmiddels is de koers echter weer hersteld en lijkt de angst voor verdere problemen verdwenen te zijn.

Overigens hoeft de stevige stijging van het stablecoin-bezit onder de grotere investeerder niet te betekenen dat zij ieder moment weer instappen. Dat is natuurlijk vooral afhankelijk van de ontwikkeling zaken als het macro-economische klimaat.

Macro-economische onrust

Wat dat betreft staat er op dit moment veel te gebeuren. De afgelopen 12 maanden verhoogde de Amerikaanse centrale bank de rente van 0 naar 5 procent, in een poging de inflatie onder controle te krijgen. Daar zijn ze tot op heden nog maar beperkt in geslaagd.

Verwachtingen rentevergadering Fed 3 mei. Bron: cmegroup.com

Om die reden verwacht de markt op dit moment dan ook dat de Federal Reserve de rente op 3 mei aanstaande wederom met 0,25 procent verhoogt naar 5,00 tot 5,25 procent. Het lijkt erop dat de Federal Reserve bereid is om een recessie te veroorzaken om de inflatie terug te brengen naar 2,0 procent.

Het is nog maar de vraag hoe Bitcoin en andere risico-assets daar de komende maanden op zullen reageren. We zijn 2023 fantastisch begonnen met een stijging van meer dan 60 procent voor Bitcoin, maar een recessie zou weleens roet in het eten kunnen gooien.

Mogelijk wachten de whales met hun stablecoins op nieuwe dalingen als gevolg van de potentiële recessie, zodat ze tegen lagere koersen kunnen instappen. Ze hebben in ieder geval weer genoeg droog poeder om daarvan te profiteren.

The post Whales kopen massaal stablecoins, bullish voor Bitcoin? appeared first on BLOX | Nieuws.