De rijkste investeerders van de markt worden ook weleens whales genoemd en het lijkt erop dat de meest vermogende jongens en meisjes van de markt momenteel bullish zijn over Ethereum. In ongeveer 30 dagen tijd kochten whales namelijk 410.000 Ethereum uit de markt op, wat tegen de huidige koersen een waarde van ongeveer 1 miljard dollar vertegenwoordigt.

Waarom zijn deze whales nu zo bullish over Ethereum?

Whales vertrouwen op Ethereum

Het is ons helaas niet gelukt om een whale uit de crypto-oceaan te vissen voor een interview, maar de data vertelt ons in dit geval voldoende. Whales lijken veel vertrouwen te hebben in het jaar 2024 en kopen zich alvast in op Ethereum, de nummer twee van de markt.

Wat kan hier de reden voor zijn? Momenteel zien we voordat dat Bitcoin het extreem goed doet ten opzichte van Ethereum, wat natuurlijk te maken heeft met de hype omtrent de Spot Bitcoin ETFs; die op ieder moment goedgekeurd kunnen worden.

Daarna kan de speculatie weleens omslaan richting Ethereum, waarvoor ook de eerste Spot ETFs in de pijpleiding zitten. Die zijn op dit moment verder weg dan de Spot Bitcoin ETFs en daar bestaat nog alles behalve zekerheid over, maar het zou weleens een goede gok kunnen zijn van de whales.

De bovenstaande grafiek van Ali Martinez toont in ieder geval dat wallets met 1 tot 10 miljoen Ethereum in december 2023 gulzig ETH uit de markt kochten.

Ethereum versus Bitcoin

Vooralsnog is het echter Bitcoin wat de klok slaat. In 2023 liep Bitcoin uit op Ethereum en daar gaat het in 2024 vrolijk mee verder.

De dominantie van Bitcoin is inmiddels opgelopen tot 53,3 procent en dat lijkt voorlopig niet te stoppen. Tenzij de lancering van de ETFs natuurlijk het “sell-the-news” gehalte krijgt wat sommige analisten voorspellen.

Voorlopig lijkt de markt echter zo bullish, dat er weleens hele bijzondere dingen kunnen gebeuren als de ETF straks daadwerkelijk groen licht krijgt van de financiële toezichthouder van de Verenigde Staten.

Dat groene licht kan vandaag weleens komen en dat zou welkom zijn, want dan krijgt de speculatie over de Spot Bitcoin ETFs eindelijk een einde.

The post Whales kopen in 30 dagen voor bijna $1 miljard aan Ethereum appeared first on BLOX | Nieuws.