Een mysterieuze Ethereum-whale verstuurde compleet uit het niets een gigantische hoeveelheid Ethers in één grote transactie. De 80.000 Ethereum in kwestie zijn onderweg naar Binance, waarschijnlijk om ze daar om te wisselen voor Amerikaanse dollars of andere crypto. Maar de reden dat wij over deze transactie schrijven, is omdat het de kracht van decentrale cryptocurrency laat zien.

De kracht van crypto

Voor deze transactie betaalde de whale in kwestie een kleine 4 dollar aan transactiekosten. Probeer dat maar eens voor elkaar te krijgen in het traditionele financiële systeem. Daarin betaal je vaak een klein percentage over de total transactie, wat in dit geval een monsterbedrag zou betekenen.

Om 154 miljoen dollar op Ethereum te verplaatsen ben je dus slechts 4 dollar kwijt. Daarnaast komt de transactie ook meteen aan. Waar je in het fiatsysteem soms dagen moet wachten als het bijvoorbeeld om internationale overboekingen gaat.

In dit geval is het een kwestie van minuten voordat de wederpartij, in dit geval Binance, over de fondsen kan beschikken. Dat toont de kracht en de efficiëntie van crypto. Als betaalmiddel heeft het nog stappen te zetten, maar om kapitaal te verplaatsen werkt het perfect.

Veel grote transacties

Whale Alert wist in de loop van het weekend meer van dit soort grote transacties te spotten. Zo was er bijvoorbeeld nog een whale die 19.093 Ethers ter waarde van 36,81 miljoen dollar vanuit een onbekend wallet naar het Amerikaanse Coinbase te sturen. Hoogstwaarschijnlijk om deze te verkopen, maar wellicht om ze te staken.

Ook dat is momenteel natuurlijk een mogelijkheid. Verder betrapte Whale Alert ook de Ethereum Foundation op het versturen van 30 miljoen dollar aan Ethereum naar Kraken. Voor die transactie telde de stichting 11 dollar aan transactiekosten neer.

In een andere transactie ging er nog eens 12.800 Ethereum richting Coinbase. Waarschijnlijk voor de verkoop, maar zeker weten doen we dat natuurlijk nooit. Het kan ook zijn dat whales op deze manier de markt proberen te beïnvloeden.

Op het moment van schrijven lukt dat redelijk, want Ethereum staat op een daling van 2,41 procent over de afgelopen 24 uur. Daarmee staat het project op een koers van 1.858 dollar en een market cap van 223 miljoen dollar.

The post Whale verstuurt in één transactie $154 miljoen aan Ethereum appeared first on BLOX | Nieuws.