Het heeft er alle schijn van dat één specifieke whale gigantisch veel vertrouwen heeft in de toekomst van Ethereum. In een tijdsbestek van slechts 30 dagen haalde de walvis in kwestie namelijk voor 90 miljoen dollar aan Ethereum weg bij Binance. Blockchain analysebedrijf Loononchain weet te melden dat de whale sinds 8 juni een totaal van 50.100 Ethereum weghaalde bij het beursplatform.

Vertrouwen van de whale

Dat de whale in kwestie vertrouwen heeft in de toekomst van Ethereum blijkt wel uit zijn volgende actie. Hij of zij besloot namelijk 34.560 Ethers te staken in het Proof-of-Stake contract van de blockchain. Die hoeveelheid Ethereum draagt momenteel een waarde van ongeveer 65 miljoen dollar met zich mee.

Dit was niet de enige whale die actief was op het gebied van Ethereum de afgelopen dagen. Lookonchain wist er nog eentje te spotten die via een DeFi-protocol voor 8 miljoen dollar aan USDC leende, om daar vervolgens 6 miljoen dollar van te gebruiken om Ethereum te kopen.

“Een whale (waarschijnlijk czsamsunsb.eth) kocht ETH en CRV vandaag! Hij leende 8 miljoen USDC van Aave en spendeerde 6 miljoen USDC om 3.115 Ethereum te kopen tegen een koers van 1.926 dollar. Verder nam hij 1,83 miljoen CRV (1,41 miljoen dollar) en 1.222 ETH (2,35 miljoen dollar) op van Binance”, aldus Lookonchain.

Er zijn ook bearish whales

Ondanks alle positieve berichten over whales die inkopen doen, zijn er ook grote entiteiten die inzetten op dalende koersen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze door Lookonchain opgespoorde whale die een verlies van 1,88 miljoen dollar moest pakken op een shortpositie op Ethereum.

De whale in kwestie opende zijn shortpositie op 15 juni 2023 en bleef die positie vergroten naarmate de koers steeg. Uiteindelijk moest hij deze positie enkele uren geleden met een verlies van bijna twee miljoen dollar afsluiten.

Ondanks de liquidatie van 1,88 miljoen dollar besloot deze whale niet op te geven en ging de doorzetter opnieuw short. Alleen de tijd kan ons leren of dat ditmaal wel een wijze beslissing is geweest van de walvis in kwestie.

The post Whale neemt in 30 dagen 90 miljoen dollar aan Ethereum op bij Binance appeared first on BLOX | Nieuws.