Het on-chain analyseplatform Loononchain is een whale op het spoor gekomen die binnen twee weken voor 487 miljoen dollar aan Ethereum kocht. In totaal ging het om 168.369 Ethereum, die in minder dan 13 dagen werden gekocht van Binance en enkele decentrale beursplatformen. Zou dat wellicht de reden zijn voor de sterke prestaties van Ethereum de laatste tijd?

Wie is deze mysterieuze Ethereum-whale?

Het gerucht gaat dat Justin Sun, de oprichter van Tron (TRX), achter de gigantische aankopen zit. De wallets zijn namelijk aan de miljardair gekoppeld. Wat is hij van plan met al die Ethers? Zou hij ze wellicht in de staking gooien?

Op 23 februari kocht de wallet alleen al voor 18.616 Ethereum op uit de markt. Die transactie heeft een waarde van ruim 54 miljoen dollar en volgde op eerdere miljoenentransacties op 21 en 19 februari.

Daar bleef het dus niet bij, want de afgelopen uren voegde de whale in kwestie weer voor miljoenen dollars aan Ethereum toe aan zijn kapitaal. Wat verder opvalt is dat de Ethereum koers op het moment van de aankopen het niveau van 3.000 dollar wist te doorkruizen.

Zodoende lijkt de nummer twee van de markt dus te profiteren van het gigantische kapitaal van de whale, die enorm veel vertrouwen in Ethereum toont.

Is Justin Sun te vertrouwen?

Op het YouTube-kanaal “Discover Crypto” werd in november nog het HTX handelsplatform besproken. Justin Sun is momenteel aan boord als adviseur van het beursplatform en volgens Discover Crypto heeft deze beurs de potentie om in de voetsporen van FTX te treden.

FTX is het beursplatform dat in november 2022 op spectaculaire wijze implodeerde, waardoor Bitcoin en de rest van de cryptomarkt definitief in een bearmarkt terechtkwamen. Volgens de host van het YouTube-kanaal is Justin Sun in essentie niet heel anders dan Sam Bankman-Fried, die zijn gebruikers voor miljarden dollars fraudeerde.

Mocht dat gebeuren, dan heeft Justin Sun in ieder geval nog voor honderden miljoenen dollars aan Ethereum achter de hand, die hij volgens Loononchain gekocht zou hebben de laatste weken. Geloof jij dat Justin Sun een oplichter is en zijn beursplatform mogelijk een gevaarlijke locatie is om je crypto te bewaren?

The post Whale koopt in 2 weken $487 miljoen aan Ethereum appeared first on BLOX | Nieuws.