Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano (ADA), waarschuwt voor een mogelijke financiële crisis die vergelijkbaar is met die van 2008, omdat Amerikaanse banken maar niet kunnen stoppen met instorten.

Hij legde in een recent interview met Fox Business uit dat het traditionele bankmodel steeds achterhaalder wordt, terwijl cryptocurrency’s juist sterk zijn gebleven tijdens deze tijden van uitdagende macro-economische omstandigheden.

Verschil tussen banken en crypto zoals Cardano

Hoskinson benadrukte het opvallende verschil tussen het huidige bankenlandschap en de cryptomarkt. Hij zei: ‘De cryptomarkten blijven stabiel. Over het algemeen zijn we aan het herstellen sinds 2022 en de FTX-crisis, en het zal wat meer tijd kosten voordat het is opgelost, maar ik ben nu liever een cryptoman dan een bankier. Crypto is oké, banken niet zozeer.’

Hij wees erop dat de gecombineerde activa van banken die tot nu toe in 2023 failliet zijn gegaan, 540 miljard dollar bedragen, vergelijk dit eens met de 373 miljard dollar tijdens de crisis van 2008. Hoskinson voerde aan dat het bedrijfsmodel van banken aan het afbrokkelen is, waarbij gebeurtenissen zoals het faillissement van Silicon Valley Bank de situatie alleen maar verergeren.

Crypto van VS naar Europa

De oprichter van Cardano uitte zijn bezorgdheid dat de “too big to fail”-mentaliteit zou kunnen leiden tot nog grotere financiële instellingen, zoals het geval was na de crisis van 2008. Hij bekritiseerde ook de Verenigde Staten voor het achterblijven bij andere regio’s bij het implementeren van redelijke cryptocurrency-regelgeving, en wees op de recente goedkeuring door het Europees Parlement van de Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCA) als een voorbeeld van vooruitgang.

Hoskinson waarschuwde dat de VS het risico lopen crypto-bedrijven te verliezen aan andere landen met een gunstiger regelgevingsklimaat. Naarmate het wereldwijde regelgevingslandschap voor cryptocurrency’s verbetert, gelooft Hoskinson dat de focus zal verschuiven naar rechtsgebieden buiten de VS, wat een negatieve invloed zou kunnen hebben op de economie en de nationale veiligheid van het land.

The post Werk je liever in crypto, of voor een bank? Dit is het (niet zo) verrassende antwoord van Cardano oprichter appeared first on BLOX | Nieuws.