Iedereen heeft wel een beeld van zijn droomhuis in zijn hoofd. We delen allemaal het verlangen naar een eigen plek, een thuis om trots op te zijn. Voor de één een gezellig huisje met een rieten dak. Voor de ander een modern appartement met uitzicht op de stad of een landhuis met een uitgestrekte tuin. 

Echter, de huizenprijzen zijn inmiddels zo hoog dat het voor velen slechts een utopie zal blijven! De keiharde realiteit, met name voor jongeren generaties, is dat de kans op het bezit van een droomhuis aanzienlijk afneemt. Maar er is altijd hoop. Je kunt namelijk sparen in Bitcoin! Onderstaande grafiek is veelzeggend.

Want ondanks dat de huizenprijzen zo hard zijn gestegen (de blauwe lijn) is de waarde van Bitcoin nog harder gestegen. Dus als je een huis prijst in Bitcoin (de oranje lijn) dan worden huizen steeds goedkoper.

Als geld niet schaars is, vindt er een vlucht naar schaarste plaats. Het geld wordt opgeslagen/bewaard in dingen die niet gemakkelijk bijgemaakt kunnen worden. Denk daarbij aan goud, kunst, aandelen en natuurlijk vastgoed. Vastgoed is schaars maar Bitcoin is het meest schaarse bezit wat er bestaat!


Wekelijks schrijft Bitcoin deskundige Rick Hutting een weekendcolumn over het onderwerp. Je kunt je aanmelden voor zijn gratis dagelijkse online nieuwsbrief door hier te klikken . Daarnaast kun je hem ook volgen op Linkedin.

The post Weekendcolumn: Je droomhuis onbetaalbaar? appeared first on BLOX | Nieuws.