Ga je Bitcoin uitcashen als je denkt dat er een top aankomt? Deze vraag werd ooit gesteld aan Michael Saylor, in de bitcoin wereld toch wel een echte LEGEND te noemen.

Voor wie hem niet kent. Michael J. Saylor is een Amerikaanse ondernemer en zakenman. Hij is uitvoerend voorzitter en medeoprichter van MicroStrategy, een bedrijf dat business intelligence, mobiele software en cloudgebaseerde diensten levert. Saylor was van 1989 tot 2022 CEO van MicroStrategy. Hij is inmiddels een groot voorstander van Bitcoin en praat er dan ook graag over. Maar dit is niet altijd zo geweest. In 2013 stuurde hij onderstaande tweet de wereld in.

Echter, de maatstaf voor intelligentie is het vermogen om te veranderen. Op basis van nieuwe informatie kunnen wij ons aanpassen. Saylor bestudeerde Bitcoin grondig en raakte overtuigd.

De eerste investering volgde op 11 augustus 2020. Als CEO van MicroStrategy kondigde hij aan dat het aan de Nasdaq genoteerde business intelligence-bedrijf een langetermijninvestering van 250 miljoen dollar deed in Bitcoin.

“Bitcoin is een betrouwbare opslagplaats van waarde en een aantrekkelijk beleggingsobject met meer groeipotentieel op de lange termijn dan contant geld” – Michael Saylor

Op 15 september verdubbelde Saylor zijn aandeel en voegde nog eens $175 miljoen toe aan de balans van MicroStrategy. Die $425 miljoen kocht in totaal 38.250 BTC. Door de jaren heen zijn er nog meer aankopen gedaan en eind 2023 werd de positie nog maar eens verder uitgebreid. 

Deze week kwam er opnieuw een opvallend bericht naar buiten:
Michael Saylor begint met de verkoop van 216 miljoen dollar aan MicroStrategy-aandelen voor meer Bitcoin”. Hij wil dit gaan doen over een periode van 4 maanden en gaf aan een deel te gaan gebruiken om meer Bitcoin te kopen.

Deze video laat de visie van Saylor zien:
Podcasthost Lauren Chen vraagt Michael Saylor of hij van plan is wat van zijn bitcoin uit te cashen als hij denkt dat er een top komt.  Hij legt haar HODLing uit en waarom je bitcoin niet wilt verkopen omdat het de “superieure asset” in de wereld is. Op het einde spreekt hij de beroemde woorden: “Its going up forever Laura”.

Waarom?
• Aan 1 kant heb je iets waarvan het aanbod gelimiteerd is. Er zullen maar maximaal 21 miljoen bitcoins in omloop komen, dus dit is schaars.
• Aan de andere kant heb je iets (euro’s/dollars/yen) waarvan het aanbod continu verruimd wordt. Er wordt steeds meer geld gecreëerd (uit het niets) dus dit is NIET schaars.

Dus de waarde van bitcoin uitgedrukt in fiat geld (euro/dollar/yen), zal blijven stijgen op de lange termijn. Zo simpel is het!


Wekelijks schrijft Bitcoin deskundige Rick Hutting een weekendcolumn over het onderwerp. Je kunt je aanmelden voor zijn gratis dagelijkse online nieuwsbrief door hier te klikken . Daarnaast kun je hem ook volgen op Linkedin.

The post Weekendcolumn: Bitcoin uitcashen op de top? appeared first on BLOX | Nieuws.