In dit weekoverzicht hebben we het meest opmerkelijke en belangrijke nieuws voor je op een rij gezet. Er gebeurde genoeg in de wereld van bitcoin en crypto.

Bitcoin miners profiteren van drukte op het netwerk: hoogtepunt van 2023 bereikt

De Bitcoin-miningopbrengsten hebben in 2023 een nieuw jaarlijks hoogtepunt bereikt. Dit fenomeen komt voort uit de recente prijsstijging van de cryptocurrency, die werd aangewakkerd door de groeiende opwinding rondom de mogelijke goedkeuring van een Amerikaanse spot Bitcoin ETF door de SEC (Securities and Exchange Commission).

SEC in gesprek met Grayscale over conversie GBTC in Spot ETF

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is in gesprek met Grayscale om de Grayscale Bitcoin Trust, het grootste bitcoin-fonds ter wereld, om te toveren in een Spot Bitcoin ETF. Nadat een rechter eerder dit jaar bepaalde dat de argumenten van de SEC om de conversie van GBTC in een Spot ETF niet steekhoudend waren, lijkt de toezichthouder nu meer open te staan voor deze verandering.

Binance niet meer grootste crypto-derivatenbeurs, CME neemt eerste plek over

De Chicago Mercantile Exchange (CME) heeft Binance ingehaald wat betreft grootste bitcoin futuresbeurs van de wereld.

Opmerkelijk: Binance exchange verplaatst 40.000 bitcoin (BTC) uit cold wallet

Colin Wu, een bekende Chinese cryptojournalist, meldt een opmerkelijke bitcointransactie. Het gaat om een bitcointransactie die wordt gelinkt aan de cold wallet van Binance met het label 38DN2. Wu plaatst op X (voorheen Twitter) dat Binance alle 40.000 BTC die in de cold wallet zijn bewaard, in beweging zijn gekomen. Hierbij is 10.000 BTC naar het Binance hot wallet-adres met het label bc1qm gestuurd. De overige 30.000 BTC zijn naar een niet-gelabelde, nieuw aangemaakte wallet gestuurd.

FTX Wil Meer Dan $950 Miljoen van Bybit

FTX heeft een nieuwe stap gezet in zijn poging om fondsen te herstellen na de ineenstorting vorig jaar. Het bedrijf heeft een rechtszaak aangespannen tegen zijn voormalige concurrent Bybit en twee van zijn zakelijke filialen. De eis: een teruggave van meer dan $950 miljoen in contanten en cryptocurrency’s.

Cryptobedrijf Hodlnaut moet 17.000 klanten terugbetalen na verplichte sluiting

Cryptocurrency-leenbedrijf Hodlnaut, gevestigd in Singapore, staat voor een grote uitdaging. Het Hooggerechtshof heeft onlangs besloten dat het bedrijf moet stoppen met zijn activiteiten en overgaan tot liquidatie. Dit besluit, genomen op 10 november 2023, is een significante ontwikkeling in de wereld van digitale valuta.

Bitcoin van MicroStrategy stijgt in twee weken $1 miljard in waarde

Terwijl bitcoin eerder vandaag door de $37.000 schoot, kunnen hodlers genieten van “the ride”. Zo ook Michael Saylor, die met MicroStrategy in de afgelopen drie jaar zo’n 158.400 BTC uit de markt heeft gekocht.

Bitcoin neemt een pauze, maar de bulls lijken nog niet klaar

De bitcoin koers schoot afgelopen week boven de 37.500 dollar uit, maar inmiddels zijn we weer een klein beetje teruggevallen. Ondanks dat zijn de bulls volgens Aayush Jindal van NewsBTC nog niet klaar met hun feestje. Op het moment van schrijven klokt de bitcoin koers binnen op 36.700 dollar en moeten we ons volgens deze analist klaarmaken voor een nieuwe opwaartse koersbeweging.

PlanB voorspelt bitcoin koers van ruim 100.000 dollar in 2025

De Nederlandse analist PlanB voorspelde op 12 januari 2023 dat de bitcoin koers voor de halving van 2024 boven de 32.000 dollar zou liggen. Dat niveau is inmiddels bereikt met de huidige koers van 36.700 dollar. Maar volgens PlanB blijft het daar niet bij qua bullish koersactie voor bitcoin.

Op de meer lange termijn, voor 2025, voorspelt de analist namelijk een bitcoin koers van ruim 100.000 dollar.

Dave the Wave voorspelt bitcoin koers van 180.000 dollar in 2025

De populaire pseudonieme analist Dave the Wave voorspelt voor het jaar 2025 een bitcoin koers van 180.000 dollar en verwacht in september 2024 al een bitcoin van 70.000 dollar te zien. Dat zou betekenen dat ons komend jaar gigantische stijgingen te wachten staan als het over bitcoin gaat.

Voor de halving van april 2024 zou bitcoin zelfs nog een “mini parabool” kunnen maken, zo stelt Dave the Wave.

Adopting Bitcoin in El Salvador

In El Salvador vond afgelopen week de Adopting Bitcoin conferentie plaats volop interessante sprekers over de use case van bitcoin en lightning in ontwikkelende landen en daarbuiten.

Check de livestream van dag 1 en dag 2!


The post Week in Bitcoin: PlanB voorspelt bitcoin koers van ruim 100.000 dollar in 2025 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.