Berkshire Hathaway, het bedrijf van miljardair Warren Buffet, investeerde een miljard dollar in Nubank. Dit is een Braziliaanse bank, die volgens sommige nieuwsoutlets bitcoin-friendly zou zijn. Wat weten we over deze investering en deze bank?

De investering

Het industriële conglomeraat maakte bekend dat Berkshire Hathaway voor 1 miljard dollar (875 miljoen) aan Nubank aandelen had gekocht in het eind van 2021. Daarnaast verkocht het voor bedrijf voor 1,8 miljard dollar (1,58 miljard euro) en 1,3 miljard dollar (1,15 miljard euro) aan Visa- en Mastercard-aandelen.

Forbes maakte al eerder bekend dat Warren Buffet investeerde in Nubank. Deze investering betrof toen de helft van het geheel; 500.000 dollar. Volgens het nieuwsplatform kwam de bank daar in juni 2021 zelf mee naar buiten, maar werd er niet echt gesproken over een bitcoin bank, waarom nu wel?

Waarom is de bank bitcoin-friendly?

Veel banken zijn onderhand aan de slag met bitcoin, dus een term als bitcoin-friendly betekent nog niet heel veel. Banken in zowel de VS, Zwitserland, Duitsland, Italië en meer springen aan boord van de bitcointrein.

CoinTelegraph meldt het volgende over het ‘bitcoin-friendly’ gedeelte:

‘Easynvest, een handelsplatform dat Nubank in september 2020 heeft overgenomen, biedt sinds juni 2021 actief een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) aan. De ETF, QBTC11 genaamd, wordt gesteund door QR Asset Management en is genoteerd aan de B3-beurs, de op een na oudste beurs van Brazilië.’

Conclusie

Dus: Nubank heeft een handelsplatform overgenomen die sinds juni vorig jaar een Bitcoin ETF aanbieden. Dit is toevallig in de maand geweest dat Warren Buffet de eerste keer investeerde in de bank. De link is wel dermate klein met bitcoin, dat het zich niet loont om te zeggen dat de bank bitcoin friendly is.

De bank heeft wel een blog waarin ze vaker berichten over crypto. In één blog artikel schrijven ze hoe je het beste kan investeren in crypto, en daar worden ETF’s eerder genoemd dan directe investeringen in crypto.

Het lijkt niet echt logisch dat Warren Buffet met een bullish bitcoin mindset investeerde in de bank. De miljardair heeft zich namelijk al meerdere keren negatief uitgelaten over bitcoin.

The post Wat weten we van de 1 miljard ‘bitcoin bank’-investering van Warren Buffet? appeared first on BTC Direct | Nieuws.